11η Σεπτεμβρίου

11η Σεπτεμβρίου: Ο κόσμος στέκεται έντρομος ακόμη και σήμερα ακούγοντας και βλέποντας τα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν σε διάφορα μέσα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ο κόσμος ήρθε αντιμέτωπος με βίαιες εικόνες, καθώς όλα τα ειδησεογραφικά μέσα διεθνώς μετέδιδαν τα πάντα σχετικά με τις τρομακτικές επιθέσεις που στόχευαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Εμπορίου και του Πεντάγωνου, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοιχτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα ύστερα από την πρόσκρουση των αεροσκαφών, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός από τους 19 νεκρούς αεροπειρατές, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.977 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 παραμένουν ακόμη και σήμερα αγνοούμενοι, ενώ 25.000 τραυματίστηκαν, με τις συνολικές ζημιές να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

“Ο Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ. (16:59 ώρα Ελλάδος)”

“Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ. (17:28 ώρα Ελλάδος)”

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις προκλήθηκαν από ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, έχοντας ως αρχηγό τους τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σκοπός ήταν να πλήξουν τον μεγαλύτερο εχθρός τους: τις Η.Π.Α.

Το γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία ενός άνδρα που πέφτει από τον Πύργο, ξέροντας ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 αποτελούν κομβικό σημείο στην παγκόσμια ιστορία των τρομοκρατικών επιθέσεων, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην αλλαγή των διεθνών σχέσεων, στην κοινωνική και πολιτική ζωή διεθνώς.

#NeverForget

@vangeliskafasis