12χρονη

Μια 12χρονη έχει ζήσει εφιαλτικές στιγμές… Ένα κοριτσάκι, ένα παιδί του οποίου η ζωή θα έπρεπε να είναι μόνο γέλια, μαθήματα στο σχολείο και παιχνίδι βρέθηκε μπλεγμένο σε μια κατάσταση που προκαλεί αποτροπιασμό… Τη στέρησαν την παιδικότητα της, την αθωότητα και για μια ζωή θα κουβαλά στις πλάτες της και στην καρδούλα της, ένα βάρος το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί…

Ένα παιδί βιάστηκε, ένα παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από αρρωστημένα τέρατα τα οποία δεν υπολογίζουν τίποτα παρά μόνο να καλύψουν τις εμετικές τους φαντασιώσεις… Και μέσα σε όλα, τα ΜΜΕ ως αδηφάγα νουμερολάγνα πλάσματα προσπαθούν να αποδείξουν πως νοιάζονται για όσα συμβαίνουν στο παιδί… Αλλά όλοι ξέρουμε πώς στο τέλος της ημέρας, η AGB είναι στο μυαλό τους και αυτό είναι ξεκάθαρο!

Γιατί αν πραγματικά κάποιος νοιαζόταν για αυτή την αθώα ψυχή η οποία έχει υποστεί ένα εφιαλτικό μαρτύριο, τότε τα ΜΜΕ θα μετέδιδαν την είδηση και δε θα ξέραμε καν που βρίσκεται το σπίτι του παιδιού. Δε θα ξέραμε καν πως προέρχεται από μια οικογένεια με τόσα παιδιά. Και άλλα πολλά. Και έτσι, ένα ακόμη παιδί στιγματίζεται ενώ έχει υποστεί τόσα και αποτρόπαια πράγματα.

Η υποκρισία της κοινωνίας απέναντι σε τέτοια ζητήματα είναι φανερή! Και αυτό φαίνεται, διότι ο κόσμος στις γειτονιές αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα θέλει μόνο να κρίνει αλλά όταν βλέπει με τα ίδια του τα μάτια, πώς συμβαίνει κάτι ειδεχθές δεν κάνει κάτι! Δεν μπαίνει μπροστά γιατί είτε δε νοιάζεται, είτε γιατί φοβάται!

Ένα 12χρονο παιδί μπαινοέβγαινε σε ένα κατάστημα με το πρόσχημα πως βοηθά στις δουλειές… Ένα παιδί που θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο και να προετοιμάζει το μυαλό του για όλα τα όμορφα που θα έρθουν μόλις ενηλικιωθεί… Αντ’αυτού το προετοίμαζαν για το χώρο της πορνείας και της αδυσώπητης εκμετάλλευσης. Και η γειτονιά σίγησε… Δυστυχώς!

Αυτοί όμως που πρέπει να σιγήσουν αμέσως είναι οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές που παρουσιάζουν μέσω πλάνων ακόμη και τον χώρο όπου το παιδί έδωσε κατάθεση, που παρουσιάζουν το χώρο όπου τελέστηκαν αδικήματα τα οποία θα τα φέρει βαρέως για πάντα, που δίνουν στοιχεία στη δημοσιότητα που κάποια στιγμή το παιδί θα τα μάθει και δε θα ξέρει που να κρυφτεί. Φωτογραφίες όπου φαίνονται τα χεράκια της και τα πόδια της! Γιατί; Ποιον νοιάζει να μάθει που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα και πόσα αδέρφια έχει; Ποιον νοιάζει να μάθει αν αυτό το παιδί μένει στην περιοχή που μένει; Ποιον νοιάζει αν αυτό το παιδί έχει μαύρα ή ξανθά μαλλιά; Και ποιον νοιάζει να δει τη φωτογραφία της μάνα χωρίς να την έχουν θολώσει;

Η ίδια η κοινωνία και τα ΜΜΕ στιγματίζουν ακόμη περισσότερο αυτή την ψυχή! Η ίδια η κοινωνία δίνει πάτημα να γίνει “σάκος του μποξ” αυτό το παιδί και να εκμεταλλεύονται όσα έχει υποστεί!

Τα πράγματα είναι απλά! Μια 12χρονη μαρτύρησε… Ένα παιδί υπέστη στο κορμάκι του και στην ψυχή του πράγματα τα οποία δεν τα χωρά ένας υγιής νους… Συνελήφθησαν άνθρωποι, συνεχίζονται οι έρευνες και ελπίζω κάποια στιγμή να αποδοθεί δικαιοσύνη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παραδειγματιστούν οι υποψήφιοι βιαστές και να μη “θρηνήσουμε” τον θάνατο παιδικών ψυχών. Αλλά μέχρι εκεί! Δεν αφορά κανέναν κάτι άλλο!

Ας σταματήσουμε την αναπαραγωγή θεμάτων που βλάπτουν!

Και θα μου πεις πολύ εύλογα εσύ! Η αναπαραγωγή θεμάτων που δείχνουν πως δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα κάνουν καλό; Και θα σου απαντήσω μικρό ζουλάπι, πως τουλάχιστον αυτά δεν εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις που ΔΕΝ το έχουν επιλέξει!

Αν είσαι άνθρωπος και αν πραγματικά νοιάζεσαι για όσα συμβαίνουν γύρω σου, δεν περιμένεις να μάθεις πόσοι άνδρες τόλμησαν να ακουμπήσουν ένα παιδί! Σε νοιάζει να μάθεις αν αυτό το παιδί είναι καλά και πως μπορείς από το δικό σου μετερίζι να βοηθήσεις να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα!

Ξεκίνα να παρατηρείς και να μιλάς, όχι να κάθεσαι στην καναπεδάρα σου και απλά να κρίνεις και να κουτσομπολεύεις!

Μην νομίζεις, και εγώ ντρέπομαι για αυτά! Αλλά που θα πάει; Κάποια στιγμή θα βρεθεί ο εισαγγελέας που θα πάρει αποφάσεις και ίσως τα ΜΜΕ γίνουν καλύτερα! (η ελπίδα βέβαια, είναι μικρή!).

Who said this? @stylefreakalex

Τσέκαρε και αυτά :

Γιώργος Αγγελόπουλος : Η ερώτηση που τον ενόχλησε

Πλατεία Ναθαναήλ : Η μεταμόρφωση του σημείου