Το 1ο Athens Wine & Art Festival ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Σεπτεμβρίου.

Οι περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες που ήρθαν στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, Πειραιώς 256 βίωσαν μια διαφορετική εμπειρία κρασιού.

ad

50 Boutique Οινοποιεία μικρού και μεσαίου μεγέθους – αρκετά από αυτά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε έκθεση – από όλη την Ελλάδα, καθώς και οινοποιεία από τη Σικελία και τη Νότια Γαλλία, ήταν εκεί για να γνωρίσουν και να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο νεανικό κατά κύριο λόγο κοινό, σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης και πολιτισμού.

Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο πλαίσιο του 1st Athens Wine & Art Festival, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά Retrospective Έκθεση με 60 επιλεγμένα έργα από το αρχείο της ΑΣΚΤ, από τις δεκαετίες 80 & 90. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ανέκδοτα έργα καταξιωμένων πλέον καλλιτεχνών, στα πρώτα τους βήματα.

Περισσότερα από 2.000 άτομα επισκέφτηκαν το φεστιβάλ, με 200 και πλέον επαγγελματίες του χώρου της εστίασης ανάμεσά τους. Αρκετοί από τους επισκέπτες μοιράστηκαν μαζί μας ότι ήταν η 1η φορά που επισκέφθηκαν έκθεση κρασιού, λόγω της διαφορετικότητάς της ενώ οι παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με ένα εντελώς νέο κοινό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κρασί.

Θεματικά σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα, dj sets και προβολές βραβευμένων οινικών ντοκιμαντέρ πλαισίωσαν όλες τις ώρες του φεστιβάλ, το οποίο κατόπιν παρότρυνσης των ίδιων των παραγωγών παρατάθηκε κατά μία ώρα και τις δύο ημέρες του. Το φεστιβάλ έκλεισε με τη συναυλία των SugahSpank! and the Swing Shoes.

Η δωρεάν δημιουργική ενασχόληση παιδιών από την ομάδα stART, σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου του “Θεάτρου της Ημέρας” και τους “Μικρούς Γεωργούς στην πόλη”, κράτησε τους μικρούς μας φίλους απασχολημένους για να μπορέσουν οι γονείς να απολαύσουν την έκθεση.

Οι επισκέπτες και όχι μόνο, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα κρασιά που απόλαυσαν στην έκθεση, απευθείας από τους παραγωγούς μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας allgreekwine.com που υποστηρίζεται από το botilia.gr.

Μέρος των εσόδων θα ενισχύσει το Λύρειο Ορφανοτροφείο που καταστράφηκε στο Μάτι, μέσω της Μ.Κ.Ο Δεσμός.

Κατεβάστε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ
Για φωτογραφικό υλικό και λογότυπα πατήστε εδώ

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας

Βίκος, Cafeistas, Selina, Παραδοσιακό Κουλούρι Θεσσαλονίκης, ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda

και τους χορηγούς επικοινωνίας

Εν Λευκό 87.7, Αthens Voice, Nostos 100.6, 750ml.gr, WineEventsGreece.com, NotAnExpert.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.wineandartfestival.gr ή επικοινωνήστε με την κα Φανή Κολάκη (6989 383861, [email protected])