25η Μαρτίου 1821

25η Μαρτίου 1821: Με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει, γιορτάζει και η Google την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Google θέλησε μέσω του ιδιαίτερου doodle που δημιούργησαν οι άνθρωποι της. να δείξει πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα η οποία γιορτάζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε μέρη όπου υπάρχουν Έλληνες.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση και με την ημερομηνία 25 Μαρτίου 1821 θυμόμαστε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία.

Η ελληνική σημαία τιμάται σε πολλές χώρες της γης καθώς υπάρχουν Έλληνες σε πολλές γωνίες του κόσμου και κτίρια αγαπημένων πόλεων όπως στο Σίδνεϊ, στο Τελ Αβίβ, στη Βοστώνη και αλλού φωταγωγούνται με τα χρώματα της γαλανόλευκης στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο και δείχνοντας τη στήριξη τους.

Οι Έλληνες έγιναν μια «γροθιά» και ξεκίνησαν την επανάσταση η οποία κατάφερε την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ενός κράτους ανεξάρτητου! Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας γιορτάζεται σήμερα! Και δεν πρέπει να την ξεχνάμε ποτέ.