παραλίες
Παραλίες: Πείτε μας ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξεμείνει στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο;! Αν έχετε ξεμείνει και σεις, είμαστε σίγουροι πως η επιθυμία σας για μπάνιο στη θάλασσα έχει βαρέσει κόκκινο όπως και το θερμόμετρο!
Για αυτό και εμείς σου βρήκαμε 5+1 παραλίες κοντά στην Αθήνα για να κάνεις και την εξόρμησή σου, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου στη θάλασσα. Ξεκινάμε με τις πιο κοντινές από το κέντρο της Αθήνας…
#1. Πρώτη και κοντινότερη επιλογή για μπανάκι είναι η παραλία του “Κάλαμου”, νότια του Ωρωπού και βόρεια του Καπανδριτίου. Ο χρόνος που θα χρειαστείς για να φτάσεις εκεί είναι μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Είναι μία καθαρότατη παραλία με υπέροχα νερά, η οποία σε ένα μεγάλο κομμάτι της είναι οργανωμένη, αλλά μπορείς και να αράξεις στις πετρούλες της για πιο χαλαρές καταστάσεις.
#2. Συνεχίζουμε με την “Κακιά Θάλασσα” στην Κερατέα, καθώς βρίσκεται 55 λεπτά από την Αθήνα! Η πλευρά κάτω από το βουνό είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες κι η από την άλλη μεριά  της υπάρχει ένας μικρός κολπίσκος που αν δε ρωτήσει κάποιος δεν το βρίσκει εύκολα. Η συγκεκριμένη μεριά μπορεί να μην είναι οργανωμένη, αλλά το τοπίο θα σε μαγέψει όχι μόνο για μπάνιο και ηρεμία, αλλά και για photoshooting με την παρέα σου.
#3. Επίσης, η παραλία “Χάρακας” στην Κερατέα απέχει μόλις 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας κι αξίζει να την επισκεφθείς! Βρίσκεται στην Κερατέα κι είναι μια πολύ καλή επιλογή για να χαλαρώσεις με το καφεδάκι σου και να απολαύσεις το μπανάκι σου, καθώς το μέρος είναι ειδυλλιακό!
#4. Συνεχίζουμε με την διπλανή παραλία “Κ.Α.Π.Ε”. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Σουνίου, η οποία επίσης απέχει λίγο παραπάνω από 1 ώρα από το κέντρο της πόλης. Αυτά με τα οποία θα ξετρελαθείς είναι το παραδεισένιο τοπίο και τα καταγάλανα νερά της συγκεκριμένης παραλίας!
#5. Μην ξεχάσουμε και την ακτογραμμή γεμάτη με ξαπλώστρες στο “Λουτράκι”! Το Λουτράκι αποτελεί μία safe, αλλά πιο μακρινή επιλογή από την Αθήνα, αφού βρίσκεται 1 ώρα και 20 λεπτά πιο μακριά συγκριτικά με τις παραπάνω επιλογές. Αλλά μην ξεχνιέσαι.. Ακριβώς πάνω από την παραλία, ο πεζόδρομος είναι γεμάτος με μαγαζιά εστίασης. Οπότε, τελειώνεις με το μπανάκι σου και συνεχίζεις από πάνω για φαγητάκι. Κι αν είναι.. ρίχνεις και μια περατζάδα στον πεζόδρομο με ένα παγωτό στο χέρι.. για τη χώνεψη πάντα!
#+1. Η παραλία “Αυλάκι” βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και απέχει 50 λεπτά. Σε αυτήν την παραλία θα συναντήσεις πολύ δύσκολα πετρούλες, καθώς υπάρχει παντού άμμος (μέσα – έξω). Για να μπεις σε αυτήν την παραλία πρέπει να πληρώσεις είσοδο. Στη συνέχεια, βρίσκεις την ξαπλώστρα σου, οργανώνεσαι και έρχεται ο σερβιτόρος να σου πάρει παραγγελία. Την παραλία αυτήν σου την προτείνουμε διότι είναι ιδανική για σένα που θέλεις να κάνεις μια ολοκληρωμένη εξόρμηση, συνδυάζοντας μπάνιο, καφέ και φαγητό. Το φαγητό είναι πραγματικό σούπερ!

Καλά μπάνια!

@vangeliskafasis Travel & Fashion Enthousiast