άγχος

Αυτό το άτιμο το άγχος μας έχει «φάει» και πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να του επιτρέπουμε να εισβάλλει στη ζωή μας, γιατί δε μας βοηθά να προχωρήσουμε και μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές στιγμές.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας – κορονοϊός, δουλειές, υποχρεώσεις, γκομενικά και άλλα- είναι λογικό να μας έχει καταβάλλει το στρες αλλά πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να πούμε «Ώπα, πρέπει να χαλαρώσω λίγο»!

Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να χαλαρώσεις:

#1. Χόρεψε! Βάλε μουσική και ξεκίνα να κοπανιέσαι χωρίς να υπάρχει λόγος! Θα δεις πως αμέσως θα φτιάξει η διάθεση σου και θα ηρεμήσεις! Κάνε το μπανάκι σου και μετά πέσε να κοιμηθείς!

#2. Πήγαινε για περπάτημα καθημερινά! Και δεν εννοούμε το περπάτημα που κάνεις από τη δουλειά μέχρι το σπίτι!Αφιέρωσε μισή ώρα στον εαυτό σου και κάνε μια βόλτα για να χαλαρώσεις όπου σου αρέσει!

#3. Κάνε διαλογισμό! Βρες ένα app το οποίο θα σε βοηθήσει ή τσέκαρε κάποια βίντεο στο Youtube! Αν κάνει συστηματικά διαλογισμό θα δεις πως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

#4. Βρες ένα χόμπι! Μαγειρική, κηπουρική, ζωγραφική ή ότι άλλο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα! Τα βίντεο games δεν είναι ιδανικά γιατί προσθέτουν αγχος!

#5.Πιες πράσινο τσάι και απόλαυσε ένα μασάζ στα πόδια, το οποίο θα κάνεις εσύ! Πάρε την κρέμα σώματος σου και ξεκίνα να τρίβεις τα πατουσάκια σου κάνοντας ελαφριές πιέσεις! Λειτουργεί!