Leonard Cohen

 

 

Η Panik Records και η Sony Music Entertainment κυκλοφορούν το πρώτο album με highlights της καριέρας του στιχουργού, μουσικού, ποιητή, συγγραφέα και κινηματογραφικού καλλιτέχνη Leonard Cohen.

Θα περιλαμβάνει 17 tracks από την επιτυχημένη μουσική καριέρα του Cohen. Μέσα στο ανθολόγιο, “Leonard Cohen: Hallelujah and Songs from His Albums”, επίσης θα βρείτε την ακυκλοφόρητη και αξέχαστη ζωντανή ηχογράφηση του “Hallelujah” από το Glastonbury Festival του 2008. Το album κυκλοφορεί ψηφιακά τώρα, ενώ θα βγεί σε CD και limited edition μπλε βινύλιο τον Χειμώνα.

Η συλλογή αυτή αποτελεί ένα κομμάτι του νέου documentary ‘Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song’, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Tribeca Festival αυτό το μήνα, ενώ υπήρξε και επίσημη προβολή στα 2021 Venice Film Festival και 2021 Telluride Festival. Η ταινία εξερευνά τον στιχουργό-τραγουδιστή Cohen όπως φανταζόμαστε το μύθο πίσω από το τραγούδι “Hallelujah.” Με την συναίνεση του ίδιου του Leonard Cohen λίγο πριν γιορτάσει τα 80α γενέθλιά του το 2014, η ταινία μας δείχνει ακυκλοφόρητο προσωπικό υλικό που διέθεσε από το αρχείο το the Cohen Family Trust, που περιλαμβάνει προσωπικά ημερολόγια του, σημειωματάρια, φωτογραφίες, υλικό από ζωντανές εμφανίσεις και πολύ σπάνιο υλικό από ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις. Tο documentary περιλαμβάνει και ιστορίες από προσωπικούς φίλους του καλλιτέχνη όπως Adrienne Clarkson και Larry “Ratso” Sloman, καθώς και τραγουδιστών που το “Hallelujah” έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης όπως οι Judy Collins, Brandi Carlile, και Rufus Wainwright.

Track List

1. Hallelujah (Live at Glastonbury 2008)
2. Suzanne
3. Bird on the Wire
4. Famous Blue Raincoat
5. Chelsea Hotel #2
6. Who by Fire
7. Dance Me to the End of Love
8. I’m Your Man
9. Anthem
10. The Future
11. In My Secret Life
12. Recitation w/ N.L. (A Thousand Kisses Deep)
13. Show Me the Place
14. Come Healing
15. You Got Me Singing
16. You Want It Darker
17. Thanks for the Dance

Τσέκαρε και αυτό : Άνδρος παραλίες: Τα πέντε καλύτερα μέρη του νησιού