Το Λούπινο είναι ένας καρπός ο οποίος είναι σχετικά “άγνωστος” και θεωρείται μια υπερστροφή η οποία μπορεί να κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, θέλει προσοχή και συζήτηση με τον διατροφολόγο μας διότι μπορεί να έχουμε αλλεργία και να μην το γνωρίζουμε.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Έχει 40% πρωτεΐνη και είναι άκρως φυτική ενώ είναι ένας καρπός ο οποίος κρατά από τα αρχαία χρόνια καθώς φέρεται να ήταν η τροφή που καταναλώναν οι φιλόσοφοι για να μπορέσουν να κρατήσουν το μυαλό τους κοφτερό! Πρόκειται για έναν καρπό ο οποίος είναι αρκετά διαδεδομένος στη Μάνη και στο Γύθειο.
Δεν μπορεί να καταναλωθεί αν το μαζέψουμε απευθείας από το φυτό που προέρχεται διότι είναι πικρό και μπορεί να γίνει τοξικό. Όσοι το συλλέγουν, το βράζουν για μισή ώρα και έπειτα γίνεται μια συγκεκριμένη διαδικασία.
Δρα κατά των φλεγμονών και κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι εξαιρετικό για κάποιον που έχει διαβήτη! Περιέχει ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και είναι και τροφή πλούσια σε αξία. Είναι χαμηλό σε λίπη και είναι πλούσιο σε αμινοξέα και ιχνοστοιχεία.
Μπορεί να το βρει κανείς σε βιολογικά μαγαζιά και είναι ένας καρπός ο οποίος ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Είναι η νέα τάση στον κόσμο των υπερτροφιών και πολλές χώρες προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον συγκεκριμένο καρπό.
Προτού καταναλώσουμε κάτι, συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας ή τον διατροφολόγο μας!
Tσέκαρε και αυτά: