Ένα από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις είναι ένα cake roll με μαρμελάδα, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου και θα νομίζουν ότι το πήρες από ζαχαροπλαστείο.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη βάση:
4 κρόκους αβγών
4 ασπράδια αβγών
120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την κρέμα:
500 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
4 κρόκοι αυγών
80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
20 γρ. βούτυρο
300 γρ. μαρμελάδα
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζεις στο μίξερ τους κρόκους και 90 γρ. ζάχαρη και χτυπάς καλά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρο.
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και αφού πλύνεις το μίξερ και το σύρμα, χτυπάς τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Βάζεις τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύεις καλά. Βάζεις λίγο αλεύρι και συνεχίζεις με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνεις το μείγμα και το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά, ίσα να πάρει χρώμα. Έπειτα το αφήνεις να κρυώσει και ξεκολλάς το χαρτί.
Στη συνέχεια βάζεις σε μία κατσαρόλα το γάλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύεις τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τους κρόκους των αυγών. Πριν βράσει το γάλα, βάζεις το 1/3 στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύεις.
Μετά θα βάλεις το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες, βγάζεις την κατσαρόλα από το μάτι και βάζεις το βούτυρο και το ρούμι. Έπειτα αδειάζεις την κρέμα σε ένα σκεύος, την καλύπτεις με μεμβράνη, την αφήνεις να κρυώσει και μετά τη βάζεις ψυγείο για 3-4 ώρες.
Μόλις περάσει η ώρα, βάζεις την κρύα κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύεις για να γίνει απαλή. Απλώνεις τη βάση του cake roll σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείς την μαρμελάδα και την κρέμα. Το τυλίγεις να γίνει ρολό, το αφήνεις 3-4 ώρες στο ψυγείο και τέλος πασπαλίζεις με λίγη άχνη.
Τσέκαρε και αυτά: