Μία ιδιαίτερη συνταγή είναι η παρακάτω εάν θέλει κάποιος να φτιάξει κους κους με ψητά λαχανικά και φέτα για την Τρίτη! Είναι εύκολο, υγιεινό και γεμάτο γεύση.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κους κους
- 1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία λαχανικών: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί, άπλωσε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Μαγείρεμα κους κους: Ζέστανε τον ζωμό λαχανικών και, μόλις βράσει, πρόσθεσε το κους κους. Σκέπασε με καπάκι και άφησέ το να απορροφήσει τον ζωμό (περίπου 5 λεπτά).
- Συνδυασμός υλικών: Ανακάτεψε το κους κους με τα ψητά λαχανικά, το χυμό λεμονιού και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Σερβίρισμα: Σέρβιρε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνιρισμένο με επιπλέον ρίγανη ή λίγο μαϊντανό.
Ακολούθησε και κάνε subscribe στο κανάλι του Citynow στο Youtube