Συνταγές: Ριζότο με κάστανα και τσορίθο

Ριζότο

Αν ψάχνεις για μια από τις πιο πρωτότυπες και απλές συνταγές για να ξεκινήσεις τη βδομάδα σου με γεύση και άρωμα, αυτό το ριζότο με κάστανα και τσορίθο είναι ιδανικό!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 ½ φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 100 γρ. τσορίθο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 10 βρασμένα κάστανα, ψιλοκομμένα
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 φλιτζ. ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, αν θέλεις έξτρα ένταση)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο με το τσορίθο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  2. Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά. Σβήνεις με το κρασί.
  3. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις τον ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Στο τέλος, ρίχνεις τα κάστανα, το βούτυρο, την παρμεζάνα και το μπούκοβο.
  5. Σερβίρεις αμέσως, με επιπλέον παρμεζάνα αν θέλεις!

Μια συνταγή που συνδυάζει το γήινο άρωμα των κάστανων με την πικάντικη ένταση του τσορίθο, δίνοντας ένα ξεχωριστό πιάτο για μια ενδιαφέρουσα Δευτέρα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...