Μία από τις πιο γευστικές συνταγές είναι το χταπόδι μελωμένο με φάβα και αυτή τη συνταγή μας παρουσιάζει ο γνωστός σεφ, Νικόλας Καρβέλας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλο
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ ξύδι μπαλσάμικο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερο
- 4-5 κόκκους πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ
- 500 γρ φάβα
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Χυμός απο 2 λεμόνια
- 200 γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΊΡΙΣΜΑ| - Μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 τομάτα σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ