Συνταγές: Γλώσσα με σάλτσα λεμονιού και μυρωδικά

Μία από τις πιο ωραίες συνταγές για το ψάρι γλώσσα είναι αυτή με σάλτσα λεμονιού και μυρωδικά, μία αρκετά εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα ψαριού γλώσσας
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το βούτυρο.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ρύζι ή λαχανικά.

    Απολαύστε τη γλώσσα με μια βελούδινη σάλτσα λεμονιού που απογειώνει τη γεύση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...