aircraft

Η Aegean περνάει το πιο δύσκολο τρίμηνο της ιστορίας της…Και για αυτό το λόγο θα υπάρξει ένα deal με την κυβέρνηση ώστε να την βοηθήσει.

Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες σχέδιο στήριξης της Aegean Airlines!

Ενώ η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Ιανουάριο να καταγράφει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11% και ο Φεβρουάριος κατά 7%, επιδεικνύοντας ιδιαίτερα θετική πορεία, και με ένα πολύ πετυχημένο 2019 και ένα θετικό ξεκίνημα το 2020, ήρθε ο Μάρτιος – οπότε και κηρύχθηκε επισήμως από τον ΠΟΥ η πανδημία του κορονοϊού – και κατέγραψε 56% μείωση της επιβατικής κίνησης και κατά 30% περιορισμένες πτήσεις.

Ο δείκτης πληρότητας από 82% στις αρχές του έτους, έπεσε στο 57% τον Μάρτιο, ποσοστό το οποίο η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυτά περιορίστηκαν κατά 15%, γεγονός το οποίο οφείλεται στην κατά 59% μείωση των εσόδων τον Μάρτιο. Ο τρίτος μήνας του πρώτου τριμήνου μάλιστα, κατέγραψε 35% μείωση επιβατών, με τις ζημιές το Μάρτιο να διαμορφώνονται σε 43-44 εκατ. ευρώ.

Η Aegean έχει ήδη υπολογίσει τη ζημία που έχει υποστεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το «πάγωμα» των αερομεταφορών.