Άγχος

Άγχος: Παλεύεις με το στρες; Είσαι αγχωμένος; Μήπως έχεις αντιληφθεί ότι σου προκύπτουν διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα; Τότε ένα έχουμε να σου πούμε.. ή καλύτερα να σου γράψουμε:

Το αντίδοτο είναι η χαλάρωση, και μεις σου βρήκαμε 4 τρόπους για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να καταπολεμήσεις το άγχος σου!

Ας ξεκινήσουμε!

#1. Πάρε σωστές ανάσες

Εξασκήσου στη σωστή διαφραγματική ή κοιλιακή αναπνοή:

Για αρχή, μπορείς να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου και να κάνεις αυτήν την άσκηση, αλλά όταν εξασκηθείς αρκετά, θα μπορείς να το κάνεις και καθιστός. Προσπάθησε, λοιπόν, και εισέπνευσε αργά από τη μύτη, φούσκωσε αργά την κοιλιά κι όχι το στήθος, και μετά από λίγο εξέπνευσε αργά από το στόμα. Ασχολήσου με αυτήν την άσκηση για περίπου 15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ασχολήσου με κάτι άλλο

#2. Εστίασε την προσοχή σου αλλού

Οι σκέψεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά καταιγισμός παραγγελιών στον εγκέφαλό σου. Γι’ αυτό, επέλεξε τι θα σκεφτείς και μην επιτρέψεις στον εγκέφαλό σου να περάσει το δικό του.

#3. Ξεκίνα γυμναστική

Έχει αποδειχθεί ότι η φυσική άσκηση συμβάλλει αρκετά στην καταπολέμηση του στρες, καθώς ο οργανισμός αποβάλλει την περίσσεια ενέργειάς του, αλλά και συ αφοσιώνεσαι μόνο στη γυμναστική.

#4. Κοιμήσου καλά

Προσπάθησε να κοιμάσαι καλά και αρκετά, όπως επίσης θέσε ένα ωράριο στον ύπνο, διότι είναι πολύ πιθανό το στρες που έχεις να μη σε αφήνει να κοιμάσαι όσο θα έπρεπε. Η καλύτερη διάρκεια ύπνου για να χορτάσει ο οργανισμός ξεκούραση είναι 8 ώρες.

Ελπίζουμε τα παραπάνω που διάβασες να σε βοήθησαν και ευχόμαστε να καταφέρεις πραγματικά να ξεπεράσεις το άγχος σου!