Σκυλιά

Άγχος αποχωρισμού: Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι άνθρωποι που διαθέτουν σκυλιά και προσπαθούν κάθε φορά με πολλούς τρόπους να το λύσουν, αλλά μάταια κάποιες φορές.

Στην περιήγησή μας στον μαγικό κόσμο του Youtube εντοπίσαμε τον Κώστα, που λατρεύει τα σκυλιά και μέσα από το κανάλι του Doogle μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τους τετράποδους φίλους μας.

Από τους βασικούς λόγους που προκαλείται το άγχος του αποχωρισμού στα σκυλιά είναι ο πρόωρος αποχωρισμός του κουταβιού από τη μαμά του. Η μαμά του χτίζει το χαρακτήρα του κουταβιού και στην ουσία του κάνει τις σωστές συστάσεις για να συμμορφώνεται.

Επίσης, οι έντονοι θόρυβοι, όπως τα βεγγαλικά και οι βροντές μπορεί να προκαλέσουν μία περίεργη συμπεριφορά στα σκυλιά μας.

Από το βασικό μας μέλημα είναι όταν φεύγουμε ή ερχόμαστε στο σπίτι δεν συμπεριφερόμαστε περίεργα, όπως να το χαιρετάμε, να το φιλάμε, να του λέμε “θα μου λείψεις”. Αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε για να συνειδητοποιήσει το σκυλάκι μας πως όταν φεύγουμε από το σπίτι δεν σημαίνει κάτι.

Επίσης σημαντικό είναι το σκυλάκι μας πριν φύγουμε να έχει εκτονωθεί σωματικά και ψυχικά έτσι ώστε με την απουσία μας να λιώνει πχ σε έναν καναπέ.

Εξίσου σημαντικό είναι το σκυλάκι να έχει πάει τουαλέτα πριν φύγουμε από το σπίτι του. Αφού το πάμε δεν πρέπει να φύγουμε αμέσως, αλλά λίγο αργότερα.

Ένα εξίσου σημαντικό κόλπο είναι να αφήνουμε στο σπίτι λιχουδιές, έτσι ώστε το σκυλί όσο περνάει η ώρα και εσείς λείπετε, να τα βρίσκει. Τότε θα συνδυάσει την απουσία σας με ωραία πράγματα που μπορεί να συμβούν.

Μέσα από το βίντεο του Κώστα θα μάθετε κι άλλα κόλπα για να μην βρίσκετε το σπίτι γης μαδιάμ με την επιστροφή σας!