άγχος

Το άγχος είναι ίσως είναι το πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων πάνω σε αυτό τον πλανήτη και παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά πράγματα, εξακολουθεί και να ταλαιπωρεί.

 

Το άγχος είναι μία κατάσταση, ένα σύμπτωμα το οποίο όμως εκδηλώνεται σε κάθε άνθρωπο με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όταν βέβαια κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να χαρακτηριστει ένας φυσιολογικός μηχανισμός του οργανισμού.

Ωστόσο, όταν η κατάσταση ξεφεύγει και το φαινόμενο του άγχους λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις από το φυσιολογικό τότε αρχίζει και παρατηρείται αυτό που λέμε σταδιακή έκπτωση της λειτουργικότητας ενός ανθρώπου. Τότε είναι η στιγμή που το άτομο χρειάζεται να ζητήσει βοήθεια.

Το πώς εκδηλώνεται βέβαια το άγχος διαφέρει ανάλογο το άτομο! Οι πονοκέφαλοι είναι ένα πρώτο σημάδι της εκδήλωσης του άγχους, ενώ σε πολλούς εκδηλώνεται με πόνους στο στήθος και ταχυκαρδία.

Ο άνθρωπος που έχει έντονο στρες θα συνειδητοποιήσει πως έχει σφιγμένους μυς και αυτό μπορεί να προκαλεί και συσπάσεις. Τα προβλήματα ύπνου είναι άλλο ένα σημάδι μιας τέτοιας αγχωτικής κατάστασης.

Γενικά οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα άγχους νιώθουν σαν να μην έχουν καθόλου ενέργεια, νιώθουν αδύναμοι, εξαντλημένοι και τρομερή κόπωση.

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ακμή και ίσως και τριχόπτωση. Σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι με στρες παρουσιάζουν και μειωμένη ερωτική διάθεση.

 Το σίγουρο είναι πως το άγχος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και πρέπει να είναι πάντα σε ισορροπία. 

Τσέκαρε κι αυτό:

Park your cinema: Όλες οι ταινίες στο σινεμά στο ΚΠΙΣΝ