Άγιος Αρτέμιος

Άγιος Αρτέμιος: Σε μία πυκνοδομημένη γειτονιά της Αθήνας, γνωστή και ως Γούβα, «γεννήθηκε» το 7ο κατά σειρά pocket park της πόλης.

ad

Με το πάρκο αυτό, διευρύνεται το δίκτυο των καινοτόμων βιοκλιματικών χώρων πρασίνου που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στις γειτονιές, να προσφέρουν ζωτικό χώρο στους κατοίκους και να δώσουν «πνοή» σε πρώην εγκαταλελειμμένους χώρους.

Αξιοποιώντας τη δωρεά της Nova – μέλος της United Group, ο Δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», δημιουργεί έναν μικρό, ωστόσο σημαντικό «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου.

Άγιος Αρτέμιος
default

Με σκοπό έως το τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα δέκα pocket parks, η νέα παρέμβαση στην οδό Λεάγρου, έρχεται να επιβεβαιώσει την εντατική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «πρασινίσει» τις γειτονιές της Αθήνας, κάνοντάς τις ανοιχτές και προσβάσιμες σε κατοίκους και επισκέπτες.

Η εικόνα του «πριν» και του «μετά» τόσο στο εσωτερικό του πάρκου όσο και περιμετρικά από αυτό, φανερώνει και το μέγεθος της παρέμβασης, σε αυτή την αθηναϊκή γειτονιά: Δύο νέα μεγάλα δέντρα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ συνολικά 250 πολυετή φυτά, ανθισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, συνέβαλαν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας.

Σε όλο το πάρκο χρησιμοποιήθηκαν φυτά με έντονη ανθοφορία που τοποθετήθηκαν σε οριοθετημένα λοφάκια, ενώ στην πίσω πλευρά του πάρκου δημιουργήθηκε μία πράσινη «πλάτη» από ζαχαροκάλαμα, αποκρύβοντας τον τσιμεντένιο τοίχο.

Περιφερειακά του πάρκου φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων: Η εξωτερική με πικροδάφνες και η εσωτερική με αγγελικές.

Άγιος Αρτέμιος

Όλοι οι τοίχοι, περιμετρικά βάφτηκαν, ενώ ο φωτισμός ενισχύθηκε με φωτοβολταϊκά πάνελ για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των επισκεπτών καθώς και για την ενεργειακή αυτονομία του πάρκου. Επιπλέον, το αρδευτικό σύστημα ανανεώθηκε πλήρως, όπως και ο αστικός εξοπλισμός προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μέσα σε έναν καταπράσινο, σκιερό και ασφαλές χώρο.

Το 7ο πάρκο «τσέπης» άλλαξε ακόμη μία γειτονιά της Αθήνας, όλα μαζί θα αναβαθμίσουν  πόλη.
Ad