Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος: Επτά ελιές που για αιώνες «κατοικούσαν» σε άλλα μέρη της χώρας, θα συνεχίσουν τον αιωνόβιο βίο τους στο συγκεκριμένο δήμο.

Πρόκειται για δέντρα που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στην περιοχή τους, όμως η ΕΡΓΟΣΕ δεν θέλησε να τα κόψει και να τα καταστρέψει. Πάντα, πριν ξεριζώσει αιωνόβια δέντρα, καλεί τους δήμους κυρίως των αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή της.

Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε αιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε τα κατάλληλα σημεία κι έτσι η ΕΡΓΟΣΕ τα έφερε στην Αττική. Με τη συμβολή του Τμήματος Πρασίνου και των γεωπόνων του δήμου ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταφύτευσή τους, παρουσία της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, αλλά και μαθητών που παρακολούθησαν την εργασία και ενημερώθηκαν σχετικά.