Άγιος Βαλεντίνος

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι αυτός που όλοι οι ερωτευμένοι γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου παγκοσμίως και ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο έχοντας λουλούδια, κλείνει τραπέζι σε εστιατόρια, αγοράζει γλυκά σε σχήμα καρδούλα και όλα αυτά τα γλυκούτσικα τα οποία πολλοί δε θέλουν στη ζωή τους αλλά έλα που υπάρχουν!

ad

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η γιορτή των ερωτευμένων που όλα κάποια στιγμή έχουμε γιορτάσει με κάποιο πρόσωπο και έχουμε φάει αμέτρητα σοκολατάκια μπορεί σε όλο τον κόσμο να είναι στις 14/2, όμως στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι ερωτευμένοι γιορτάζουν άλλη μέρα καθώς ο άγιος της αγάπης είναι άλλος και ονομάζεται Υάκινθος.

Άγιος Βαλεντίνος – Ποιος ήταν ο Υάκινθος

Ο Άγιος Υάκινθος είχε καταγωγή από την Καισαρεία στην Καπαδοκία και υπηρέτησε ως θαλαμηπόλος του Τραϊανού – Ρωμαίος αυτοκράτορας- και ήταν ένας από τους ανθρώπους που εμπιστευόταν πολύ.

Μπορεί να ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης, όμως, γρήγορα προσηλυτίστηκε στον Χριστιανισμό και έτσι κατάφερε να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα ο οποίος ζήτησε την άμεση φυλάκιση του. Μάλιστα, είχε ζητηθεί να μην τρέφεται. Το μόνο που του επέτρεπαν να φάε ήταν ειδωλόθυτα αλλά εκείνος δεν τα άγγιξε για 40 μέρες και την 41η έφυγε από τη ζωή όπου και αφέθηκε στα χέρια του Θεού. Ήταν μόλις 20 ετών.

Το 1994 ο Γιάννης Χατζηφώτης – εκπρόσωπος Τύπου της ιερές Συνόδου – είχε προτείνει να γιορτάζεται ως ημέρα των ερωτευμένων στις 3 Ιουλίου του Αγίου Υακίνθου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε προτείνει το 200 να γιορτάζεται η ημέρα των ερωτευμένων στις 13 Φεβρουαρίου όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τους Απόστολους Παύλο και Πρίσκιλλα που ζούσαν στην Κόρινθο και ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό!

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι αυτός που έχει “επικρατήσει” σε παγκόσμιο επίπεδο και κάθε χρόνο οι απανταχού ερωτευμένοι τον τιμούν με διάφορους τρόπους και γιορτές ενώ τα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν ξεχωριστά πράγματα εκείνη την ημέρα!

Τσέκαρε και αυτά: 

Ad