AIRBNB

Η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων, Airbnb, καταφεύγει στον περιορισμό της ενοικίασης ολόκληρων σπιτιών από άτομα κάτω των 25 ετών σε Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία. Η ενέργεια αυτή της εταιρείας αποσκοπεί στη μείωση των μη εξουσιοδοτημένων πάρτι.

ad
Η Airbnb ξεκίνησε πέρυσι την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ενοικίαζαν σπίτια και διοργάνωναν ταραχώδη πάρτι, τα οποία δημιουργούσαν έντονα προβλήματα στους γείτονες.
Αυτό το πρόβλημα εντείνεται περισσότερο λόγω της πανδημίας του covid-19, αφού πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι εάν συμβεί το παραπάνω δε θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών με λιγότερες από 3 θετικές αξιολογήσεις, δε θα έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάζουν ολόκληρα σπίτια κοντά στον τόπο διαμονής τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν τουλάχιστον 3 θετικές αξιολογήσεις ή με μακροπρόθεσμα σχέδια δεν υπόκεινται στον περιορισμό, έχουν την ευκαιρία να ενοικιάζουν καταλύματα.
«Ο περιορισμός έχει σκοπό την προστασία τοπικών κοινοτήτων, επιτρέποντας ωστόσο σε νεαρότερης ηλικίας επισκέπτες να ενοικιάζουν καταλύματα εκτός της περιοχής τους», ανέφερε η Airbnb σε ανακοίνωσή της.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά τη δοκιμή παρόμοιων μέτρων σε ΗΠΑ και Καναδά. Η Airbnb ανέφερε, τέλος, πως ενίσχυσε έτσι και την απαγόρευση συγκεντρώσεων που παραβιάζουν τα μέτρα δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της πανδημίας του κορoνοϊού.
@vangeliskafasis, Travel & Fashion enthusiast
Ad