ABBA

Ο Μπένι Άντερσον επεσήμανε πως η εκδήλωση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τραγούδια του συγκροτήματός του, δεν ήταν ένα «ABBA πάρτι», αλλά ένα «πάρτι του Τζόνσον» στο οποίο έτυχε να ακουστούν ορισμένα τραγούδια των ΑΒΒΑ.

Ο 75χρονος τραγουδιστής και στιχουργός του σουηδικού συγκροτήματος αστειεύτηκε πως οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ ενδεχομένως να άκουγαν την επιτυχία του 1980 «The Winner Takes It All».

Η βρετανική εφημερίδα «The Mail on Sunday» είχε αναφέρει ότι τραγούδια των ABBA ακούστηκαν από την πρωθυπουργική κατοικία στις 13 Νοεμβρίου 2020.

Ο Άντερσον δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ένα “ ΑΒΒΑ πάρτι”. Είναι ένα πάρτι του (Μπόρις) Τζόνσον, όπου έτυχε να παίζουν μουσική των ΑΒΒΑ. Δεν είναι ένα “ ABBA πάρτι”».

Ένα άλλο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος, ο Μπιορν Ουλβίους, αντέδρασε με έκπληξη, λέγοντας: «Δηλαδή, ουάου! Έπαιξαν μόνο τραγούδια των ABBA; Πλάκα κάνετε; Φυσικά έπαιξαν κι άλλα τραγούδια».

Το συγκρότημα, το οποίο απαρτίζεται επίσης από τις τραγουδίστριες Ανιέτα Φέλτσγκογκ και Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ, ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την επιστροφή του με ένα νέο άλμπουμ και μία εικονική (virtual) σκηνική παρουσία με «Abbatars» – και τα δύο με τίτλο «Voyage».

Η επιστροφή τους συμπίπτει χρονικά με την υποψηφιότητά τους στα βρετανικά μουσικά βραβεία (Brit Awards) για το Καλύτερο Ξένο Συγκρότημα, με την τελετή απονομής να έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης στην O2 Arena του Λονδίνου.