Αλεξανδρινό: Για περισσότερα από 160 χρόνια, η Ημέρα του Αλεξανδρινού γιορτάζεται στην Αμερική στις 12 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί στη μνήμη του Joel Roberts Poinsett, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια διάδοση του Αλεξανδρινού και πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1851.

ad

Αλεξανδρινό

Ο Poinsett, πρέσβης των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο Μεξικό, ήταν ο άνθρωπος που έφερε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το όμορφο διακοσμητικό φυτό. Το 1852, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε την επέτειο του θανάτου του, ως την “Ημέρα του Αλεξανδρινού”.

Με την πάροδο των χρόνων καθιερώθηκε στις ΗΠΑ, η παράδοση της προσφοράς ενός Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε 12η Δεκεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη παράδοση έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Ευρώπη.

Είτε ως κίνηση αγάπης, συγνώμης, ευχαριστίας ή έτσι απλά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, το όμορφο Αλεξανδρινό με τα χρωματιστά του φύλλα που θυμίζουν αστέρι, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μεταφέρετε μηνύματα εγκαρδιότητας.

Αλεξανδρινό

Το δώρο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καταλληλότερο δώρο για την Ημέρα του Αλεξανδρινού από το Αλεξανδρινό. Οι ποικιλίες του Αλεξανδρινού είναι πολλές, όπως πολλές είναι και οι αφορμές για να προσφέρετε αυτό το όμορφο φυτό ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μπορείτε να δωρίσετε ένα Αλεξανδρινό μόνο του ή ως μέρος μίας σύνθεσης. Ως κομμένο λουλούδι, μετατρέπει τις ανθοδέσμες σε πολυτελείς συνθέσεις. Το μέγεθος και το σχήμα του έχει πολλές ποικιλίες, αφού στην αγορά μπορείτε να βρείτε από μίνι Αλεξανδρινά μέχρι ψηλά φυτά.

Tο μήνυμα

Η προσφορά του όμορφου Αλεξανδρινού σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δηλώνει από μόνη της «Είσαι ξεχωριστός» ή « Σε σκέφτομαι», ένα όμορφο περιτύλιγμα ή η προσθήκη του σε μία σύνθεση με προσεκτικά επιλεγμένα διακοσμητικά, είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τον παραλήπτη.

Πηγή: “Stars for Europe”