Αληθινές ιστορίες

Αληθινές ιστορίες: Σας γράφω την ιστορία μου όχι μόνο για να τα βγάλω από μέσα μου, αλλά μήπως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να μου πει μία γνώμη για να βγω από το αδιέξοδο.

Είχα χωρίσει με τη σχέση που είχα περίπου οκτώ μήνες μετά από θυελλώδη γεγονότα. Είχα πάρει απόφαση πια ότι δεν θα επιστρέψει ή εάν θα επέστρεφε που το ήθελα για να είμαι ειλικρινής, δεν θα έρθει συνειδητοποιημένος.

Ένα βράδυ στις 18 Φεβρουαρίου που θα κλείναμε 9 μήνες επικοινώνησε μαζί μου μέσω Instagram, λέγοντάς μου ότι με αγαπάει, ότι δεν μπορεί χωρίς εμένα, ότι τώρα κατάλαβε τα λάθη του, ότι θα ήθελε να είμαστε ξανά μαζί, αλλά φοβάται μήπως έχουμε πάλι τσακωμούς και αρρωστημένες καταστάσεις.

Μετά από επικοινωνία δύο τριών ημερών, το οποίο κρατούσε κρυφό από κάποιες φίλες του που δεν ήθελαν ούτε να με βλέπουν γιατί είχαν παίξει το ρόλο τους τον άσχημο στο χωρισμό, βρεθήκαμε στην Ακρόπολη.

Εκεί κάναμε έναν περίπατο για ώρες. Εκείνος ελαφρώς βουρκωμένος μου έλεγε πόσα λάθη έκανε, πόσο πολύ έχει μετανιώσει, πόσο δεν προσπάθησε για αυτή την σχέση, πόσο με πλήγωσε και πως έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάληξή μας. Του εξηγούσα ώρες πόσο πολύ με έκανε να νιώθω άσχημα. Του είπα πολύ σκληρά πράγματα, αλλά όχι για να τον πικράνω και ούτε με διάθεση καυγά, αλλά μπας και τα συνειδητοποιήσει.

Μετά από αυτόν τον περίπατο δήλωσε πως θέλει να προσπαθήσει να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Μετά από δύο ημέρες με κάλεσε στο σπίτι του. Ήρθε και έπεσε στην αγκαλιά μου σαν μικρό παιδάκι όπως έκανε πάντα. Αλλά μετά ήρθε η ώρα της κουβέντας.

Τον είδα ξανά προβληματισμένο και όχι τόσο σίγουρο πως θέλει να παλέψει για αυτή τη σχέση και το παραδέχθηκε. Παραδέχθηκε επίσης πως τις δυο τρεις εβδομάδες που ήμασταν χώρια, εκείνος είχε συναντηθεί με ένα άλλο άτομο ερωτικά. Είχα τη βεβαιότητα ότι το είχε κάνει αυτό και επιβεβαιώθηκα. Δεν ήξερα εάν πρέπει να τα σπάσω όλα ή να λυπηθώ για την κατάντια του. Αρκέστηκα να μην κάνω καμία σκηνή.

Μου έλεγε πως θέλει να είμαστε μαζί, αλλά θέλει να πηγαίνει και βόλτες με τους φίλους του. Μα ποτέ δεν του είχα φέρει αντίρρηση, απλά του είχα εξηγήσει από την αρχή γιατί είχε κάνει διάφορα με πρώην του κρυφά από εμένα, πως δεν μπορώ εγώ να ενημερώνομαι από ένα story στο Instagram για το πού βρίσκεται. Έλεγε κι άλλα αστεία πως μία φίλη του, την οποία ο ίδιος την έβριζε σε εμένα και έλεγε πόσο διπρόσωπη είναι, μπορεί να μην του ξαναμιλήσει εάν τα ξαναβρεί μαζί μου. Άκουγα και έπεφτα από τα σύννεφα κάθε τρεις και λίγο.

Δεν μπορούσα να πιστέψω τις ανοησίες που άκουγα. Μου έλεγε πως θα ήθελε τη σχέση μας λίγο πιο χαλαρά αλλά δεν θέλει να μην κοιμόμαστε μαζί το βράδυ. Όταν τον ρώτησα πως είναι αυτό το χαλαρά, δεν ήξερε να μου απαντήσει. Μου είπε πως θα ήθελε να πηγαίνει και διακοπές με φίλους και του εξήγησα πως εάν κανόνιζε τις διακοπές με φίλους όσο για παράδειγμα εγώ είχα άδεια από τη δουλειά τότε θα ήταν απαράδεκτος. Αλλά όταν γυρίσουμε από τις κοινές μας διακοπές γιατί να έχω πρόβλημα.

Δακρυσμένος συνέχεια ξαφνικά άρχισε να μου λέει ότι δεν με αγαπάει δεν με αγάπησε ποτέ. Δεν έδωσα καμία σημασία και απλά του είπα πως το μεγάλο του σφάλμα είναι πως δεν μπορεί να αγαπήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Για αυτό δεν αντέχει ούτε δευτερόλεπτο μόνος του με την πάρτη του. Για αυτό θέλει συνέχεια να είναι βόλτες με κόσμο γιατί δεν αντέχει την ύπαρξή του.

Του είπα ότι δεν μπορούμε να είμαστε μαζί γιατί δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει. Δεν έχει καμία διάθεση να κοιτάξει το καλό για εκείνον πάνω από όλα, να κοιτάξει το μέλλον του, τις σπουδές του, τίποτα απολύτως.

Όλη αυτή την ώρα που του έλεγα αυτά τα σκληρά πράγματα, χωρίς φωνές και με ηρεμία, εκείνος δακρυσμένος μου έλεγε να κάτσω για να μαγειρέψει να φάμε. Δεν το ζούσα αυτό το πράγμα. Τελικά αποχώρησα με πραγματικό πόνο. Τον αγαπάω αυτό τον άνθρωπο αλλά αυτό το πράγμα δεν το αξίζω. Δεν ξέρω τι κάνει πια αυτός ο άνθρωπος αλλά ελπίζω να συνειδητοποιήσει πως ο δρόμος που έχει χαράξει θα τον οδηγήσει σε ένα τέλμα που δύσκολα θα βγει από εκεί. Δεν αξίζει σε κανέναν να συμπεριφέρεται έτσι στον εαυτό του. Ή μήπως ακόμα εγώ τον έχω πολύ ψηλά;