Αληθινές ιστορίες

Αληθινές ιστορίες: Μετά από λίγους μήνες αποφάσισα να γράψω κάτι που συνέβη πριν κάποιους μήνες με έναν σύντροφο που είχε μπει τότε στη ζωή μου.

Μετά από καιρό μοναξιάς και θέλοντας να ζήσω ως γυναίκα τον έρωτα, εμφανίστηκε ένας άντρας, ο οποίος με έκανε να νιώσω αυτό που λένε σκίρτημα. Αφέθηκα σε αυτό και ένιωθα υπέροχα με αυτόν τον άνθρωπο σαν να μην μπορούσα να ξεκολλήσω από πάνω του. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έμελλε να συνεχιστεί εξαιτίας ενός φίλου του και της συμπεριφοράς φυσικά του πρώην συντρόφου μου.

Ενώ όλα κυλούσαν σχετικά αρμονικά, ένα πρωινό ξύπνησα να πάω στη δουλειά. Εκείνη την ώρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ο σύντροφός μου, μού ανακοίνωσε πως κάτι συνέβη στην οικογένεια του, κάτι πολύ σοβαρό και έπρεπε να φύγει για το χωριό την ίδια ημέρα το βράδυ.

Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, να του δώσω κουράγιο και να τον ησυχάσω και του υποσχέθηκα πως θα κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ για τρέξω κοντά του και να του συμπαρασταθώ μέχρι την ώρα που θα έπρεπε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα.

Και έτσι και έκανα (Αληθινές ιστορίες)! Έτρεξα στη δουλειά για να τελειώσω όσο πιο νωρίς γίνεται και γύρω στο μεσημέρι του τηλεφώνησα πως τελείωσα και ξεκινάω για το σπίτι του. Μου είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι με έναν φίλο και χάρηκα που του κρατάει παρέα μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Σκέφτηκα λοιπόν αφού είναι με το φίλο του εκεί να τους κάνω έκπληξη και να τους πάω γλυκά έτσι ώστε να κάνω και τον σύντροφό μου να χαρεί. Φτάνοντας κυριολεκτικά λαχανιασμένη έξω από το σπίτι του χτυπάω το κουδούνι. Καμία ανταπόκριση. Ξαναχτυπάω και πάλι τίποτα. Παίρνω λοιπόν τον σύντροφό μου τηλέφωνο και το ρωτάω που είσαι γιατί χτυπάω και δεν μου ανοίγεις.

Και τότε πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μου. Μου λέει με σαφώς ενοχικό ύφος ότι του ζήτησε ο φίλος του να πάνε να περπατήσουν λίγο. Εκνευρισμένη από τη συμπεριφορά του τον ρωτάω “μα καλά υποτίθεται ότι με περίμενες να έρθω και εσύ σηκώνεσαι και φεύγεις” για να πάρω απάντηση ότι θα έρθει σε πέντε λεπτά.

Μετά από 25 λεπτά και όχι πέντε τελικά και εμένα να περιμένω στα σκαλιά της πολυκατοικίας με τα γλυκά στο χέρι, εμφανίζεται ο σύντροφός μου με το φίλο του. Έρχεται δίπλα μου και απλά του είπα: “μα πόσο γαιδούρι είσαι πια”.

Και τότε έρχεται το άλλο σοκ (Αληθινές ιστορίες). Ο σύντροφός μου αμίλητος αφού ήξερε τι είχε κάνει, αλλά ο φίλος του έτρεξε να υπερασπιστεί τον κολλητό του και στην ουσία να μου πει πως είμαι υπερβολική και πως κάνω έτσι πια.

Αυτό με εξόργισε πως μπορεί να μου λέει ένας άνθρωπος κάτι τέτοιο που δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Του εξήγησα λοιπόν φανερά εκνευρισμένη πως δεν τον αφορά το ζήτημα και δεν πρέπει να ανακατεύεται για να μου απαντήσει με περίσσιο θράσος πως ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον φίλο του.

Το χειρότερο ήρθε μετά από λίγο. Όταν ο σύντροφός μου με άλλο θράσος κι αυτός σηκώθηκε και αγκάλιασε το φίλο του λέγοντάς του: “σε ευχαριστώ που με υπερασπίστηκες φίλε μου”. Μετά από αυτή την υπέρτατη ξεφτίλα που βίωσα, αποφάσισα να αφήσω τα γλυκά και να σηκωθώ να φύγω μία και για πάντα!