Αληθινές ιστορίες

Αληθινές ιστορίες: Είμαι σε μία σχέση με έναν άντρα λίγο μικρότερο από εμένα, αλλά αυτό δεν με απασχόλησε ποτέ από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα.

ad

Είμαστε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια και η σχέση μας έχει περάσει από σαράντα κύματα κυριολεκτικά, αλλά μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να είμαστε όρθιοι και μαζί και μάλιστα ακόμα ερωτευμένοι.

Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε δεν μπορούσε ο ένας να μείνει μακριά ο ένας από τον άλλον και ούτε να κοιμηθεί ο καθένας ξεχωριστά. Εκείνος με ζήλευε και δεν το έκρυψε ποτέ. Πολλοί τότε από τους φίλους μου έλεγαν πώς αντέχω τέτοια ζήλεια και τέτοιον έλεγχο.

Και όταν τους απαντούσα ότι δεν με ενοχλεί εκείνοι απορούσαν και μου έλεγαν πως με έχει τυφλώσει το πάθος και ο έρωτας και δεν βλέπω σωστά τα πράγματα. Κι όμως δεν ήταν έτσι! Τους εξηγούσα συνέχεια ότι όταν ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο και τον αγαπάς μπορείς να κάνεις υπομονή! Μπορεί να βάζεις λίγο τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα για να βοηθήσεις τον άνθρωπο που αγαπάς.

Και έτσι έκανα κι εγώ! Σε όλες τις σκηνές ζηλοτυπίας εγώ έτρεχα να τον καθησυχάσω. Και μπορεί να ήταν άβολη διαδικασία, αλλά όταν τον έβλεπα να πέφτει στην αγκαλιά μου ήσυχος και ήρεμος μου έΚαι φτανε.

Οι φίλοι συνέχιζαν να με κράζουν και ειδικά όταν τους εξήγησα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να ελέγχει το κινητό μου. Εκεί με έκραξαν όλοι! Μα γιατί όμως; Δεν είχα ποτέ να κρύψω από αυτό τον άνθρωπο. Γιατί να με ενοχλήσει κάτι τέτοιο; Εγώ ήξερα ότι δεν είχα να κρύψω κάτι, οπότε γιατί να ενοχληθώ και να το αρνηθώ και να βάλω τον άνθρωπο που αγαπάω σε δεύτερες σκέψεις.

Έκανα τα πάντα για να αισθάνεται σίγουρος και να ησυχάζει όταν ζήλευε και ξέφευγε. Πέρασε ενας χρόνος έτσι! Με εμένα να τρέχω, εκείνος να ζηλεύει και οι φίλοι μου να με κράζουν (αληθινές ιστορίες).

Και μετά από ένα χρόνο, αυτός ο άνθρωπος άρχισε να ησυχάζει! Να μειώνονται τα περιστατικά ζήλιας. Να είναι πιο ήρεμος μέχρι τώρα που στα τρία χρόνια, δεν έχει τέτοια θέματα πια. Και σκέφτομαι! Μάλλον έκανα καλά και έκανα υπομονή γιατί τώρα έχω στη ζωή μου αυτό τον άντρα που λατρεύω αλλά που πια δεν ζηλεύει. Ή ζηλεύει όπως όλοι οι άνθρωποι, με εμένα να μην δίνω ποτέ δικαιώματα.

Δεν ξέρω εάν έκανα λάθος ή όχι! Αλλά αυτή την ηρεμία στο πρόσωπό του δεν την αλλάζω με τίποτα!

Ad