Αληθινές ιστορίες: Πριν ένα χρόνο είχα έναν άσχημο χωρισμό με μία γυναίκα με την οποία ήμασταν λίγο καιρό αλλά είχαν αναπτυχθεί έντονα συναισθήματα από εμένα τουλάχιστον γιατί εκείνη μόνο την ασφάλειά της ήθελε μαζί μου.

Μετά το χωρισμό μας εκείνη επέστρεψε στην πρώην της, όπως έτρεξαν να μου πουν κάτι άσπονδες φίλες του. Με ενόχλησε τρομερά γιατί την έβριζε ως έναν παλιάνθρωπο και επικίνδυνο πλάσμα, αλλά γρήγορα μου πέρασε γιατί δυο επικίνδυνα πλάσματα πιθανότατα να ταίριαζαν καλύτερα.

ad

Μετά από τόσο καιρό όμως τον τελευταίο μήνα κάποια φαντάσματα ξύπνησαν. Και αυτό γιατί η πρώην κοπέλα της πρώην μου άρχισε να μου μιλάει μέσω Instagram. Αρχικά σάστισα και προσπαθούσα να καταλάβω το λόγο της επικοινωνίας αλλά παράλληλα δεν ήθελα να ξέρω και τίποτα κιόλας μιας και ήθελα να ξεφύγω από τα συγκεκριμένα σκουπίδια της πρώην σχέσης μου.

Ωστόσο, με έτρωγε και λίγο περιέργεια. Ο λόγος της αρχικής επικοινωνιας όπως μου είπε τουλάχιστον ήταν επαγγελματικός. Ζητούσε τη βοήθεια μου σε διάφορα πράγματα λέγοντας μου φυσικά πως δεν θα ήθελε οι προσωπικές διαφορές να σταθούν εμπόδιο στη συνεργασία μας.

Προφανώς δεν δεσμεύτηκα σε τίποτα επαγγελματικά μαζί της και ζήτησα απλά να μην ξαναγίνει ποτέ καμία αναφορά στα προσωπικά μας, αν και εγώ μαζί της δεν είχα ποτέ το οτιδήποτε, αλλά σίγουρα της είχε πει η πρώην μου δεκάδες ψέματα, γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει στη ζωή της. Να θυματοποιείται και μέσα από τα ψέματα να βγαίνει λάδι μέχρι που τα πιστεύει ακόμα και η ίδια.

Παρότι ήμουν ξεκάθαρη στην επικοινωνία της έστω και μέσω αντιδράσεων σε stories στο Instagram (αληθινές ιστορίες) πως δεν επιθυμώ καμία αναφορά στην όποια σχέση μπορεί να έχει με την πρώη μου, εκείνη κατά καιρούς πετάει κάποια υπονοούμενα. Το αποκορύφωμα ήταν όταν σε ένα μήνυμα μου είπε: “πόσο χαζή και ανώριμη αυτό το κορίτσι να αφήσει κάποια σαν και εσένα να φύγει”. Δεν το σχολίασα καν.

Πάντως, την τελευταία εβδομάδα έχει αρχίσει και με πιέζει ελαφρώς να βρεθούμε. Ο λόγος είναι να συζητήσουμε τα επαγγελματικά μας, αν και πετάει ατάκες τύπου “θέλω να βρεθούμε γιατί με ενδιαφέρει να σε γνωρίσω καλύτερα”.

Μέχρι τώρα το αρνούμαι ευγενικά και είμαι αρνητική στο να το κάνω. Ευτυχώς φεύγω σε λίγες ημέρες για διακοπές και ελπίζω να με ξεχάσει και να μην ξανά επικοινωνήσει.