Αλλαγή ώρας 2021

Η αλλαγή ώρας 2021 πλησιάζει και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ένα τεράστιο ερώτημα για το εάν τελικά φέτος θα αλλάξει ή όχι.

Η πρωτοβουλία των ευρωπαίων ηγετών να σταματήσει πλέον να αλλάζει η ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως λόγω του κορονοϊού έχει αδρανήσει τελείως.

Οπότε την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου όπως γίνεται κάθε φορά, η ώρα θα αλλάξει και τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, η τελευταία Κυριακή του τρέχοντος μήνα είναι στις 31 Οκτωβρίου και τότε στις 04:00 τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα και θα δείχνουν στις 03:00.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να νυχτώνει πιο γρήγορα και έτσι θα νιώσουμε και επίσημα πως ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας.

Για ποιο λόγο όμως και φέτος θα αλλάξει η ώρα, ενώ είχε προταθεί να σταματήσει να αλλάζει. Την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αποδέχθηκαν οι ηγέτες, αλλά αυτή η απόφαση δεν έχει ψηφιστεί και καταχωρηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό σημαίνει πως δεν έχει νομική ισχύ.

Για να περάσει αυτή η απόφαση δεν έγινε αυτό έτσι απλά, αλλά πέρασε από κυριολεκτικά Συμπληγάδες, καθώς τα περισσότερα κράτη δεν ήξεραν ποια από τις δύο ώρες να κρατήσουν δηλαδή τη χειμερινή ή τη θερινή.

Οπότε η αλλαγή ώρας 2021 φέτος θα πραγματοποιηθεί και αυτό θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2021, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα για το εάν το 2022 η ώρα θα ξαναλλάξει από χειμερινή σε θερινή, ανάλογα και με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.