Αλλαγή ώρας 2023

Αλλαγή ώρας 2023 : Αχ, αγαπημένα μας πλάσματα η μέρα που θα χρειαστεί να κουνήσουμε τους δείκτες του ρολογιού πλησιάζει και θα χάσουμε μια ώρα ύπνου καθώς αυτό συμβαίνει όταν μπαίνουμε στη θερινή φάση!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όλοι ξέραμε πως είχαν γίνει προσπάθειες να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και πως κάθε χώρα της ΕΕ θα επέλεγε σε ποιο σύστημα θέλει να ενταχθεί αλλά αυτό το μέτρο “πάγωσε” και για μια κόμη χρονιά βιώνουμε την αλλαγή!

Η Κομισιόν είχε υποβάλλει πρόταση το 2018 στην οποία ανέφερε πως πρέπει να τερματίσουν οι εποχικές αλλαγές της ώρας και πως θα έπρεπε ντόπια μέτρο να ξεκινήσει το 2019. Ο λόγια για τον οποίο έγινε αυτή η πρόταση είναι διότι οι πολίτες αμφισβητούν όλο και περισσότερο αυτή την αλλαγή που γίνεται πολλά χρόνια τώρα και έτσι αναλύθηκαν τα δεδομένα και κατατέθηκε αυτή η πρόταση.

Σε δημόσια διαβούλευση που έγινε 84% των πολιτών ήθελε να τερματιστεί η αλλαγή ώρας και το 16% υποστήριξε πως θέλει να μείνουν τα πράγματα ως έχουν!

Ο κορονοϊός, όμως, και το Brexit ήταν αυτά που “πάγωσαν” τον τερματισμό της αλλαγής ώρας σύμφωνα με το Bloomberg, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να μπορέσουν αν επανέλθουν στο ζήτημα.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θέλει να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο αλλά για μια ακόμη χρονιά θα βρεθούμε στις 03:00 τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου να αλλάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά για να δείχνουν 04:00.

Η αλλαγή 2023 δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία αλλά προς το παρών δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στην ΕΕ καθώς υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και οι επιτροπές μπορεί να αργήσουν να πιάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άντε να δούμε αν θα έχουμε αλλαγή ώρας 2024!

Τσέκαρε και αυτά: