Αλλαγή ώρας 2023

Αλλαγή ώρας 2023 :Ετοιμαζόμαστε με σφιγμένα τα χείλη να χάσουμε μια ώρα από τον ύπνο μας, καθώς στα τέλη Μαρτίου θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα μπροστά και δε θέλουμε καθόλου! Η μόνη μας παρηγοριά είναι πως πλησιάζουμε πιο κοντά στο καλοκαίρι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Παρόλο που είχαν γίνει πολλές συζητήσεις στην ΕΕ για κατάργηση της αλλαγής ώρας, το μέτρο πάγωσε όταν μπήκε στη ζωή μας η καραντίνα και ο κορονοϊος και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί επίσημα αν τελικά θα σταματήσουμε να γυρίζουμε τους δείκτες μας κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο.

Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες δεν αλλάζουν ώρα μέσα στο χρόνο και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να καταργηθεί η συγκεκριμένη συνθήκη έτσι ώστε να μην υπάρχει πια αυτό το “άγχος”.

Αλλαγή ώρας 2023

Η θερινή ώρα στην Ελλάδα θα ξεκινήσει να ισχύσει από τις 26 Μαρτίου και ώρα 3:00 τα ξημερώματα. Το ρόλοι μας θα πρέπει να δείχνει 04:00 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε μια ώρα ύπνου.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών

Σε επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Υποδομών αναφέρει πως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 θα λήξει η εφαρμογή του μέτρου όπως αναφέρει η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να λήξει η χειμερινή ώρα για να μπούμε στη θερινή.

Σκοπός της αλλαγής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας καθώς η μέρα μεγαλώνει και μπορούμε να χρησιμοποιούμε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Αλλαγή ώρας 2023 – Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη που έχει ο ύπνος

Ο ύπνος έχει πολύ σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας και θεωρείται “φάρμακο” όταν δεν νιώθουμε καλά ή όταν περνάμε κάποια ίωση ή γρίπη.

Υπάρχουν σημαντικά οφέλη τα οποία είναι τα εξής :

  1. Ελαττώνεται το στρες και το άγχος
  2. Μπορείς να καταπολεμήσεις τις φλεγμονές
  3. Βοηθά σημαντικά στη μνήμη
  4. Γινόμαστε πιο δημιουργικοί
  5. Βοηθά στη διατήρηση του βάρους μας

Τσέκαρε και αυτά: