Αλλαγή ώρας 2023

Αλλαγή ώρας 2023 : Δεν τη γλιτώσαμε φέτος, καθώς για μια ακόμη χρονιά θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο και θα χάσουμε μια ώρα ύπνο! Και όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι ευχάριστη αυτή η συνθήκη για κανέναν αφού είναι πολυτέλεια την οποία όλοι απολαμβάνουμε!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Μέσα στον Μάρτιο θα κληθούμε για μια ακόμη φορά να αλλάξουμε την ώρα καθώς δεν έχει καταργηθεί στην ΕΕ και το μέτρο που ήθελαν να επιβάλλουν και το οποίο συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια, έχει “παγώσει”.

Η αλλαγή ώρας 2023 θα πραγματοποιηθεί την τελευταλια Κυριακή του Μαρτίου – 26/3/2023 – και στις 03:00 τα ξημερώματα θα μεταφέρουμε του δείκτες μια ώρα μπροστά και θα δείχνουν 04:00.

Η θερινή ώρα αποσκοπεί σε ένα σύστημα μέσω του οποίου μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το φως της ημέρας και να εξοικονομούμε ενέργεια.

Θα σταματήσει η αλλαγή της ώρας ;

H EE είχε προτείνει να σταματήσει η αλλαγή ώρας τον Μάρτιο 2021 και θα μπορούσε η κάθε χώρα να επιλέξει με ποια ώρα θα θέλει να πορεύεται. Ωστόσο, το μέτρο έχει παγώσει και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις έτσι ώστε να μη χρειάζεται δυο φορές το χρόνο να αλλάζουμε τους δείκτες μας.

Οι Ασιατικές χώρες και οι Αφρικανικές χώρες δε συμμετέχουν στην αλλαγή ώρας σε παγκόσμιο επίπεδο και η πανδημία κατάφερε να “παγώσει ” τη διαδικασία και στην ΕΕ.

Ακόμη δεν είναι σαφές αν τελικά θα εφαρμοστεί το μέτρο καθώς συμβαίνουν πολύ σημαντικά ζητήματα στην Ευρώπη και οι χώρες όπως η Ελλάδα συνεχίζουν να προχωρούν στην αλλαγή!

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσουμε μια ώρα ύπνο και πως η μέρα μεγαλώνει με αποτέλεσμα να μη βραδιάζει από πολύ νωρίς και ξέρουμε πως πλησιάζει το καλοκαιράκι!

Οπότε μην ξενερώνεις! Σκέψου παραλίες και βουτιές!

Τσέκαρε και αυτά: