Αλλαγή ώρας 2023

Αλλαγή ώρας 2023 : Ο Μάρτιος πλησιάζει και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό! Οι δείκτες του ρολογιού θα προσαρμοστούν σε νέα ώρα και θα δούμε το χρόνο να μετακινείται μια ώρα μπροστά.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Η ημέρα όπου θα αλλάξουμε την ώρα και το ρολόι θα δείξε μια ώρα μπροστά είναι η 26η Μαρτίου 2023 και στις 03:00 τα ξημερώματα θα δούμε την αλλαγή και αυτό σημαίνει πως δυστυχώς χάνουμε μια ώρα ύπνου!

Όλοι περιμέναμε να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την αλλαγή ώρας 2023 καθώς είχαν γίνει πολλές συζητήσεις για κατάργηση της αλλά έχει “παγώσει” προς στιγμή το ζήτημα διότι τρέχουν πιο σημαντικές υποθέσεις.

Τον Μάρτιο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει να δοθεί τέλος στην αλλαγή της ώρας στην αρχή της Άνοιξης αλλά και για το φθινόπωρο. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια εντολή έτσι ώστε να προχωρήσει το μέτρο που θα αφορά τις χώρες της ΕΕ.

H θερινή ώρα 

Η αλλαγή της ώρας που πραγματοποιείται στην αρχή της Άνοιξης ονομάζεται θερινή και αφορά στην αλλαγή της κατά μιας ώρας μπροστά από την ηλιακή ώρα. Είναι ένα σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να αξιοποιείται καλύτερα η ηλιακή ενέργεια και να γίνεται εξοικονόμηση.

Στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα πραγματοποιείται η αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου ενώ η χειμερινή πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου,

Οι Ασιατικές και οι Αφρικανικές χώρες δε συμμετέχουν στην αλλαγή ώρας και υπάρχουν χώρες που την έχουν καταργήσει. Η ΕΕ αποφάσισε για την κατάργηση της και έδωσε τη δυνατότητα στις χώρες της να χρησιμοποιήσουν την περίοδο που του εξυπηρετεί αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει καμία σε αλλαγές.

Δυστυχώς, χάνουμε μια ώρα ύπνου και πρέπει να προσαρμοστούμε και φέτος σε αυτή τη συνθήκη!

Τσέκαρε και αυτά: