αλλαγή ώρας

Έχουμε αλλαγή ώρας, αγαπημένα μας πλασματάκια και δεν πρέπει κανείς να ξεχαστεί γιατί θα προκύψουν θεματάκια!

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου 2022, θα κληθούμε όλοι να “πειράξουμε” τα ρολόγια μας και να γυρίσουμε τους δείκτες μας μια ώρα μπροστά έτσι ώστε να δεχτούμε τη μετάβαση από τη χειμερινή ώρα στη θερινή!

Το ρολόι μας θα δείξει 03:00 αλλά εμείς θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες μια ώρα μπροστά για να δείξει 04:00! Μούφα, αλλά τι να κάνουμε! Αυτά έχει η ζωή!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας σταματά την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022και οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να δείξουν 04:00 αντί για 03:00.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση που να αφορά στην κατάργηση της αλλαγής της ώρας αλλά εξετάζεται ακόμη το συγκεκριμένο μέτρο από την ΕΕ.

Θα χάσουμε μια ώρα ύπνο – έτσι μας φαίνεται τουλάχιστον – αλλά μην ξεχνάς πως θα βραδιάζει πιο αργά και θα μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο! Ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι και ξέρουμε πόσο πολύ το θέλεις!

Ποια χώρα υιοθέτησε πρώτη την αλλαγή ώρας

Η πρώτη χώρα που αποφάσισε να δεχτεί το σύστημα της αλλαγής της ώρας ήταν η Γερμανία το 1907 και έπειτα αποφάσισε το Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2002 να ορίσουν όλα κράτη μέλη το εν λόγω μέτρο και να προσαρμόσουν τα ρολόγια στις αλλαγές! Ο Μάρτιος και ο Οκτώβριος θα ήταν οι μήνες όπου και θα άλλαζαν οι ώρες! Για τη μόνη χώρα που δε θα ίσχυε το συγκεκριμένο μέτρο θα ήταν η Ισλανδία!

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, η Βρετανία, η ΗΠΑ, η Αυστραλία αλλά και άλλα μέρη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο και στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.

Το 2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλησε να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική μετά από δημοσκόπηση που έγινε και πολλοί είναι οι πολίτες που θέλουν να σταματήσει!

Το συγκεκριμένο μέτρο όπως έχουν φανερώσει μελέτες έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ψυχολογία αλλά και στο σώμα ενός ανθρώπου ενώ προκαλεί μπέρδεμα!

Τσέκαρε και αυτό: Drag Queens φόρεσαν τα πιο εμβληματικά looks της JLo και την υποδέχτηκαν στη σκηνή!