Αλλαγή ώρας

Και έφτασε αυτή η ώρα όπου η αλλαγή ώρας είναι αναγκαία και ξαφνικά θα σκοτεινιάζει νωρίτερα το απόγευμα βάζοντάς μας σε mood χειμώνα για τα καλά και παρά τις αντιρρήσεις του καιρού.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, την τελευταία Κυριακή του μήνα στις 30 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα και πλέον οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα νωρίτερα.

Αυτό σημαίνει πως τα ξημερώματα της Κυριακης όταν φτάσει η ώρα 04:00 το πρωί θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας 03:00. Και μπορεί να σκοτεινιάζει πλέον νωρίτερα, αλλά την Κυριακή εκείνη το μόνο θετικό είναι πως θα κοιμηθούμε μία ώρα περισσότερο.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,«την Κυριακή 30 Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Η αλλαγή ώρα όμως θα συνεχίσει να υφίσταται παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη ήθελαν να καταργηθεί και κάθε χώρα να έχει μία ώρα συγκεκριμένη ανάλογα με τα δικά της θέλω.

Οπότε η θερινή ώρα, δηλαδή οι δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά θα ξαναγίνει αλλά την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, όπως γίνεται παραδοσιακά και αυτή τη φορά πέφτει στις 26 Μαρτίου 2023.

Τσέκαρε κι αυτό:

Σουβλάκια Αγία Βαρβάρα: Το Αλεξανδρινό κάνει τη διαφορά