Αλουμινόχαρτο: Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία μας κι αυτό εάν δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά.
Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι το αλουμινόχαρτο που εάν δεν το χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να γίνει και τοξική η χρήση του.
Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό;
Τα σωματίδια του αλουμινίου υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν στο φαγητό μας.
Όπως αναφέρουν συγκεκριμένες μελέτες όταν μαγειρεύουμε φαγητό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μπορεί τα επίπεδα σωματιδίων να είναι σε υψηλότερο βαθμό από το επιτρεπόμενο.
Όταν αυτό συμβαίνει συχνά, δηλαδή να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες αλουμινίου με το φαγητό μας τότε μπορεί να επιδεινωθούν ασθένειες όπως για παράδειγμα η νόσος του Crohn.