Alpha Bank

Πολλοί είναι πελάτες της τράπεζας “Alpha Bank“, οι οποίοι έχουν λάβει ένα περίεργο e-mail που κάνει λόγο για κλείδωμα του προσωπικού λογαριασμού τους, κι ότι ο μόνος τρόπος επαναφοράς είναι πατώντας στο link που επισημαίνεται στο εν λόγω e-mail.

Η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Για την ασφάλειά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων (Κωδικού Συνδρομητή, Μυστικού Κωδικού, Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας) μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails ή/και sms).

Τα μηνύματα αυτά τα οποία δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τον παραλήπτη να ακολουθήσει σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα, παρόμοια με αυτές των υπηρεσιών Alpha e-Banking, προκειμένου να εισαγάγει τα στοιχεία προσβάσεώς του.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως ύποπτα μηνύματα που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά στοιχεία και περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Alpha Bank δε θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικώς, μέσω sms ή e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της Τραπέζης.