Ράμπα ΑΜΕΑ

Μετά από δεκαετίες μεγάλης κυριολεκτικά ντροπής το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη απέκτησε ράμπα για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ)

Μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση και καμία δημοτική αρχή δεν είχε μπει στη διαδικασία να σκεφτεί και να πράξει το αυτονόητο. Να κατασκευάσουν μία ράμπα έτσι ώστε οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανέβουν το πεζοδρόμιο να έχουν πρόσβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Έστω και αργά το έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά μπράβο δεν θα του πούμε. Γιατί έκανε το αυτονόητο. Μόνο θα πούμε ντροπή σε όλους όσους πέρασαν και δεν το έκαναν πράξη.

Ράμπα ΑΜΕΑ

Δεν πρόκειται για κανά τεράστιο έργο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες αλλά είναι τέτοια η αδιαφορία του κράτους προς τους πολίτες της που έπρεπε να περάσουν χρόνια για να γίνει, το ξαναλέμε το αυτονόητο.

Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης είναι η “αφετηρία για την εφαρμογή του τεχνικού μας προγράμματος που με έργα 264 εκατ. ευρώ για τις αναπλάσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμιά μας δημιουργούμε μία πόλη προσβάσιμη σε όλους”.