Αμερικανικές εκλογές

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τζον Μπάιντεν είναι τελικά ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και σίγουρα αποτελεί μία ιστορική νίκη και στροφή των ΗΠΑ προς μία άλλη κατεύθυνση μακριά από τις ρήξεις που προκαλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ήταν μία νίκη που κυριολεκτικά μας κράτησε σε αγωνία για τέσσερα 24ωρα, αλλά τελικά ο Τζον Μπάιντερ με 273 μεγάλους εκλέκτορες χάρη στην επιτυχία που είχε στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, θα ορκιστεί ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο ίδιος φυσικά έσπευσε να δηλώσει πως είναι τιμή του που οι Αμερικανοί τον επέλεξαν ως πρόεδρο των ΗΠΑ και με τη σειρά του τη νίκη αυτή χειροκρότησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην κυβέρνηση του οποίου ο Τζον Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη νίκη του Μπάιντεν, η Αμερική για πρώτη φορά θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις που θα είναι και η πρώτη μαύρη σε αυτή τη θέση.

Και τώρα όμως μένει να φανεί τί θα κάνει η αντίπερα όχθη… ο Ντόναλντ Τραμπ δηλαδή που δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ήττα του τόσο εύκολα. Και αυτό έγινε σαφές γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως οι αμερικανικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμα, κάνοντας λόγο για νοθεία των αποτελεσμάτων.

Πάντως, για τα πρακτικά η αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο αναμένεται να γίνει την 20η Ιανουαρίου, όπως ορίζει άλλωστε και το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.