Αμφίκλεια

Στην Αμφίκλεια έχουν μεγάλη όρεξη την ημέρα της τελευταίας Αποκριάς καθώς δημιούργησαν ένα κοντοσούβλι 130 μέτρων το οποίο ψήνεται και μοιράζεται στον κόσμο που έχει “μεθύσει” από τις μυρωδιές του λαχταριστού κρέατος.

ad

Στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο Μάνεση” παρουσιάστηκε το τεράστιο κοντοσούβλι και η κυρία Αθανασία Στιβαχτή μίλησε για το έθιμο που έχει ξεκινήσει! Μιλάμε για 800 κιλά κρέας το οποίο έχει μπει στη σούβλα από νωρίς το πρωί της Κυριακής 26/2 και η βάση για τη φωτιά μπήκε στη μεγάλη σκάφη και γυρίζει με αυτόματα μοτέρ.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Οι ψήστες ελέγχουν το ψήσιμο για να μπορούν να είναι σίγουροι πως έχει ψηθεί σωστά το κρέας και ο κόσμος δεν μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά.

Στιγμιότυπο από την εκπομπή “Σαββατοκύριακο Μάνεση”

Από την Παρασκευή η Αμφίκλεια “βουλιάζει” από κόσμο, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και πολλοί την επιλέγουν διότι είναι κοντά στο χιονοδρομικό του Παρνασσού και συνδυάζουν το σκι με βόλτες στην υπέροχο περιοχή.

Η συγκεκριμένη παράδοση κρατά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και πολύς είναι ο κόσμος που παίρνει το μεζεδάκι του λίγο πριν καθίσει για τον μεσημεριανό του καφέ και απολαμβάνει τις μυρωδιές αφού η Καθαρά Δευτέρα 2023 πλησιάζει και δεν θα μπορούν να φάνε κρέας όπως ορίζουν τα έθιμα και η παράδοση.

Τσέκαρε και αυτά: 

Ad