Άμπερ Βαλέτα

Ο οίκος Karl Lagerfeld όρισε την Άμπερ Βαλέτα ως πρέσβειρά του για τη βιωσιμότητα.

ad

Η Βαλέτα, πιο γνωστή ως μοντέλο και ηθοποιός, ήταν για πολλά χρόνια φίλη του ίδιου του εκλιπόντος ιδρυτή του οίκου μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ.

Έχει συνεργαστεί με το brand στο παρελθόν για την κυκλοφορία capsule συλλογής βιώσιμων αξεσουάρ την άνοιξη του 2021. Κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά όπως το ανακυκλωμένο βαμβάκι, τα έσοδα από την τσάντα K/Kushion της συλλογής δόθηκαν στο The Ocean Cleanup, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων από τους ωκεανούς.

“Είμαι ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να βοηθήσω να προχωρήσει το ταξίδι βιωσιμότητας που έχει ήδη ξεκινήσει στον Karl Lagerfeld”, δήλωσε η Άμπερ Βαλέτα σε δελτίο Τύπου. «Φαίνεται σαν ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Καρλ, καθώς ήταν και ο ίδιος τόσο καινοτόμος» ανέφερε.

 

Η Άμπερ Βαλέτα θα είναι βασική σύμβουλος, που θα εργαστεί για τη βελτιστοποίηση των βιώσιμων επιχειρήσεων του brand.

Η ηθοποιός και μοντέλο υπηρετεί ήδη ως πρέσβειρα της One x One, The Conscious Design Initiative σε συνεργασία με τον ΟΗΕ. Είναι επίσης η πρώτη συντάκτρια βιωσιμότητας της βρετανικής Vogue.

Μαζί με τον διευθυντή σχεδίασης του Karl Lagerfeld, Χουν Κιμ πρόκειται να ξεκινήσει τη δεύτερη συνεργασία της με το brand την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Η συλλογή θα περιλαμβάνει γυναικεία ρούχα και περισσότερα βιώσιμα αξεσουάρ.

Ad