αμβλώσεις

Αμβλώσεις: Την απόλυτη στροφή στον σκοταδισμό ζούμε τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το οποίο ακύρωσε την ιστορική απόφαση του 1973 που έδινε το δικαίωμα στις γυναίκες να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησής τους.

 

Με αυτή την απόφαση αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως δεν είναι αυτόματα παράνομες οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ, αλλά γυρνάει όλη τη χώρα πίσω και δίνει το δικαίωμα σε κάθε Πολιτεία να αποφασίζει εάν τις εγκρίνει ή όχι.

Φυσικά χαρακτηριστικό της κατάστασης που ήδη επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αμβλώσεις είναι πως συντηρητικές πολιτείες όπως το Μιζούρι έσπευσαν να ανακοινώσουν πως απαγορεύουν τις αμβλώσεις και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν πολλές πολιτείες του νότου.

Ήδη αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει έκρηξη διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα και ένα κύμα αγανάκτησης από προοδευτικούς κύκλους τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως κάποιοι διαδηλωτές έκλαιγαν από χαρά για αυτή την απόφαση και άλλοι από λύπη!

Απο την πλευρά του ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μίλησε για ένα ολέθριο λάθος, λέγοντας στην ουσία πως με αυτή την απόφαση οι γυναίκες θα είναι αναγκασμένες να μεγαλώνουν το παιδί τους βιαστή τους.

Στην αντίπερα όχθη αυτή η αισχρή απόφαση για τα δικαιώματα των γυναικών θεωρείται μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τη θητεί του είχε διορίσει τους τρεις από τους έξι δικαστές που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το σχόλιο του για αυτή την εξέλιξη ήταν “είναι θέλημα Θεού”.

Αυτό σημαίνει πως εκατομμύρια γυναίκες που θα θελήσουν να κάνουν άμβλωση είτε θα αναγκαστούν να προχωρήσουν την εγκυμοσύνη τους είτε να παρανομήσουν. Θα δούμε δυστυχώς φαινόμενα όπως να παραγγέλνουν χάπια από το διαδίκτυο για να διακόψουν την εγκυμοσύνή τους ή να ταξιδέψουν σε άλλες πολιτείες ή ακόμα και χώρες.

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Τσέκαρε κι αυτό:

Συνταγές : Πώς να φτιάξεις αυγά με πατάτες