Στο μέλλον η λειτουργία αυτή θα υποστηρίζεται μόνο από όσες συσκευές έχουν την έκδοση Android 6.0 ή κάποια άλλη μεταγενέστερη.

Η Google βγάζει στην κυκλοφορία μια νέα λειτουργία για τους κατόχους Android συσκευών και ονομάζεται “Nearby Share”.

Η συγκεκριμένη λειτουργία μοιάζει αρκετά με το Airdrop της Apple και η αρχή του Nearby Share θα γίνει με τα Pixel Smartphones και θα συνεχίσει με ορισμένες συσκευές της Samsung.
Ουσιαστικά, το Nearby Share θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταφέρουν τα αρχεία τους χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet. Αυτό θα μπορεί να συμβεί μέσω Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC ή p2p WiFi, γεγονός που αποτελεί τον ταχύτερο δυνατό τρόπο μεταφοράς αρχείων.
Επίσης, δίνεται η επιλογή στον κάθε χρήστη να επιλέξει εάν θέλει η συσκευή του να είναι “ορατή” ή “κρυμμένη” σε άλλες συγκεκριμένες συσκευές, ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν κάποιος θα βρίσκεται σε μέρος με συνωστισμό. Τέλος, η λειτουργία Nearby Share επιτρέπει στους κατόχους των Android συσκευών να κάνουν διαμοιρασμό αρχείων εντελώς ανώνυμα.

Στο μέλλον η λειτουργία αυτή θα υποστηρίζεται μόνο από όσες συσκευές έχουν την έκδοση Android 6.0 ή κάποια άλλη μεταγενέστερη. Επιπροσθέτως, αναμένεται να λειτουργήσει και με τα Chromebooks.