Angelina Jolie

Το “Lemonade for Yemen-Aid” κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου, αλλά και της διάσημης ηθοποιού του Hollywood, Angelina Jolie.

Η Angelina Jolie έχει προβεί σε πολλές δωρεές κατά το παρελθόν κι αυτή τη φορά αποφάσισε να προβεί σε μία ακόμη σημαντική δωρεά του παραπάνω εράνου.

Εκτός από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, η Μέση Ανατολή έρχεται αντιμέτωπη και με πολεμικές συγκρούσεις, πλημμύρες και καταστροφές, με αποτέλεσμα να καλείται να ανταποκριθεί σε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, κακή υγιεινή και σοβαρό υποσιτισμό. Επίσης, πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στη γενικότερη προσπάθεια στήριξης και οικονομικής ενδυνάμωσης για τη χώρα αυτή, δύο μικρά αγόρια – ο Ayaan Moosa και o Mikaeel Ishaaq – αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα περίπτερο με λεμονάδες έξω από το σπίτι τους, προκειμένου να συμβάλλουν θετικά κι αυτοί στην αντιμετώπιση της δυσμενής κατάστασης.

Τα δύο αγόρια έλαβαν ένα γράμμα με την υπογραφή της Jolie, στο οποίο η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Αγαπητοί Ayaan και Mikaeel. Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνετε εσείς και οι φίλοι σας για να βοηθήσετε τα παιδιά στην Υεμένη. Λυπάμαι που δεν μπορώ να αγοράσω μια λεμονάδα από εσάς, αλλά θα ήθελα να κάνω μια δωρεά στο περίπτερό σας. Με αγάπη”.