Άνοιγμα καταστημάτων

Η Παρασκευή έφτασε και η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει νέες ανακοινώσεις που αφορούν στο άνοιγμα καταστημάτων και τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ.Άδωνις Γεωργιάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα που αφορούν στο lockdown και στο λιανεμπόριο.

Τα άνοιγμα των καταστημάτων δεν προβλέπεται καθώς η επιστημονική επιτροπή και η κυβέρνηση δε θέλουν να ρισκάρουν μεγαλύτερη διασπορά του ιού και τα περισσότερα μαγαζιά δε θα μπορέσουν να υποδεχτούν μερίδα του κόσμου που θα θελήσει να κάνει τα ψώνια του. Η μέθοδος του click away θα εφαρμοστεί με πολύ αυστηρό τρόπο καθώς θα πρέπει ο καταναλωτής να κάνει τις αγορές του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής ή μέσω POS όταν βρεθεί στο κατάστημα και θα μπορούν οι καταναλωτές να πάρουν την παραγγελία τους μόνοι τους και εκτός καταστήματος. Η μέθοδος του click away θα ξεκινήσει να ισχύει από την Κυριακή 13/12/2020.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα 14/12/2020 όπως και τα βιβλιοπωλεία, όπου και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό το άνοιγμα καταστημάτων ακόμη και κατά τη διάρκεια των γιορτών και θα συνεχιστούν τα μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.