Αντικαπνιστικός Νόμος: Ντουμάνια τέλος στους κλειστούς χώρους! Θες να καπνίσεις; Θα πας έξω γιατί αλλιώς…θα φας πρόστιμο που θα “τσούξει” εσένα αλλά θα δημιουργήσει καρδιακό επεισόδιο στο αφεντικό του μαγαζιού!

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να έχετε εσείς που το “φουντώνετε” στα μαγαζιά γιατί τα πρόστιμα που θα φάτε και εσείς και αυτοί που τα έχουν θα είναι τρελά.

Τέλος τα ψέματα παιδιά! Αν θέλετε να καπνίσετε θα πρέπει να το δεχτείτε! Τα πρόστιμα θα είναι από 100 ευρώ και θα φτάνουν τα 10 χιλιάρικα! Πριν το πρόστιμο για τους καπνιστές ήταν στα 50 ευρώ και τώρα διπλασιάζεται.

Το “λυπητερό” όμως έρχεται για τους μαγαζάτορες, όπως γράψαμε και πιο πάνω το πρόστιμο θα μπορεί να φθάσει τα 10 χιλιάρικα.

Για να ξέρετε και εσείς τι παίζει…Το πρόστιμο των 500 ευρώ στον υπεύθυνο του μαγαζιού δεν αλλάζει…εκτός αν είναι κατάστημα είναι από 100 τετραγωνικά.

Αν είναι πάνω από 100 τ.κ έρχονται δύσκολα…Θα ξεκινά από 2 χιλιάρικα και θα φθάνει μέχρι 10 χιλιάρικα στην 5η φορά που θα υποβάλλεται σε ποινή! Αλλά και θα έχει οριστική ανάκληση της άδειας του μαγαζιού.

Τώρα για βραδινά κέντρα και τα εστιατόρια τα οποία είναι πάνω από 300 τετραγωνικά…το “λυπητερό” για τους υπεύθυνους θα αρχίζουν από τα 6 χιλιάρικα και μετά για κάθε υποτροπή θα ανεβαίνει +1 χιλιάρικο!

Θα πέσει κλάμα δηλαδή…Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε ο Αντικαπνιστικός Νόμος και για αυτό βάζει πρόστιμα “μαχαιριά”.

Σε κάτι που θα σας ενδιαφέρει περισσότερο εσάς του καπνιστές είναι ότι αν καπνίσετε σε κλειστό χώρο που βρίσκονται ανήλικοι. Δηλαδή παιδικούς σταθμούς, σχολεία και παιδικές χαρές…Το πρόστιμο θα είναι 200 Ευρώ! Δεν νομίζω να έχετε να σκάσετε τόσο εύκολα τόσα χρήματα για ένα τσιγαράκι…Έτσι;

Έχουμε κι άλλο! Αν είστε στο αυτοκίνητο με έναν ανήλικο και καπνίζετε θα φάτε πρόστιμο 1500 ευρώ! Θα πονέσει άσχημα…

Για δείτε στον πίνακα τα ποσά με τις “λυπητερές”

 

Οπότε φίλοι μου καπνιστές θα πρέπει να το σκεφτείτε αρκετά…πριν ξανά ανάψετε το τσιγαράκι σας…στους χώρους που δεν επιτρέπεται.