Αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδεια είναι απαραίτητες σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της χώρας αλλά θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στις μετακινήσεις σας.

Πρέπει λοιπόν να ξέρετε ότι το αυτοκίνητο στα χιόνια και κυρίως στο παγωμένο οδόστρωμα είναι σαν να βρίσκεται πάνω σε μία τσουλήθρα και ο οδηγός δεν έχει μεγάλο έλεγχο του αυτοκινήτου.

Όσο μεγαλύτερο μέρος της αλυσίδας καλύπτει το πέλμα του τροχού τόσο καλύτερη πρόσφυση έχει γιατί οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην ουσία γαντζώνουν πάνω στο χιόνι ή τον πάγο με αποτέλεσμα το όχημα να κινείται με μεγαλύτερη σταθερότητα.

Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι εάν φοβάστε και βάλετε αντιολισθητικές αλυσίδες σε καθαρό οδόστρωμα τότε να ξέρετε ότι θα προκαλέσετε φθορές τόσο στα ελαστικά σας όσο και στο οδόστρωμα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να ξέρετε πως τοποθετούνται στους τροχούς που δίνουν κίνηση, δηλαδή είτε στους δύο μπροστά είτε στους δύο πίσω.

Αναφορικά με το ποια ταχύτητα θα πρέπει να έχει το αυτοκίνητο που “φοράει” αλυσίδες αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20 με 30 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πάντως για να διαπιστώσετε ότι οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι καλά φορεμένες εάν είναι τεντωμένες τότε είστε σε καλό δρόμο.