Αντόνιο Παντσέρι

Ολόκληρη η Ευρώπη ταλανίζεται με τον “σεισμό” που έχει προκαλέσει το Qatargate και φέρεται πώς το “χτύπημα του μαύρου χρήματος” έχει ιταλική προέλευση καθως ο Αντόνιο Παντσέρι κατηγορείται ως ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε όλο το κύκλωμα και έχοντας στο πλευρό του τον σύζυγό της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από τη δράση του για να δέσουν την υπόθεση ακόμη περισσότερο.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο

Γεννημένος στις 6 Ιουνίου του 1955, ο πολιτικός μεγάλωσε στη Riviera d’Adda, στην επαρχία του Μπέργκαμο και από μικρή ηλικία είχε δείξει τον ενθουσιασμό του για το χώρο της πολιτικής.

Ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με την πολιτική σκηνή από το 1995 όταν ανέλαβε ως Γενικός Γραμματέας του Μητροπολιτικού Επιμελητηρίου Εργασίας του Μιλάνου μέχρι το 2003 συνεργαζόταν με τη Βαρκελώνη, την Φρανκφούρτη και το Μιλάνο για ένα διεθνές έργο το οποίο αφορούσε στη μετανάστευση και την οικονομική ανάπτυξη.

Στις ευρωεκλογές του 2004, ο κόσμος του έδωσε τη δυνατότητα να μπει στην Ευρωβουλή και μπήκε και στην υπό-επιτροπή που αφορούσε στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν μπήκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν μέλος της προοδευτικής συμμαχίας σοσιαλιστών και δημοκρατών.

Ο Αντόνιο Παντσέρι βρέθηκε και στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων το 2009 και έμεινε σε αυτή μέχρι το 2019.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως υπήρξε πρόεδρος της αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου για τις σχέσεις μεταξύ τις χώρες του Μαγκρέμπ και την ένωση του Αραβικού κόσμου του Μαγκρέμπ.

Έχει υπάρξει μέλος στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Μεσόγειο το διάστημα 2009-2014, μέλος της διακομματικής ομάδας του ΕΚ για τη διαφανεία και την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και μέλος της διακομματικής ομάδας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Το 2019 ίδρυσε τη ΜΚΟ “Fight Impunity” η οποία προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στο πλευρό του ήταν ο λομπίστας, και σύζυγος της Εύας Καϊλή, Τζιόρτζι καθώς δεν εξελέγη ξανά και προσπάθησε να παραμείνει στο προσκήνιο κάνοντας αυτή την ενέργεια.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και έχουν μια κόρη!

Τσέκαρε και αυτά :

GNTM 5 τελικός : Ποια κορίτσια θα βρεθούν

Κιμ Καρντάσιαν : Επαναφέρει τις belfie