Αντώνης Καλογιάννης

O Aντώνης Καλογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση στα social media από την οικογένειά του.

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1940 και ξεκίνησε το ταξίδι του στο ελληνικό τραγούδι πριν από 40 χρόνια.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο πάλκο το 1966 και την ίδια χρονιά ανακάλυψε το ταλέντο του ο Μίκης Θεοδωράκης και στη συνέχεια έδωσε τις πρώτες συναυλίες στη Ρωσία.

Ένα χρόνο μετά λόγω της δικτατορίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα με τη Μαρία Φαραντούρη και να δημιουργήσει μία λαϊκή ορχήστρα δίνοντας συναυλίες με πολιτικό χαρακτήρα.

Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη έδωσε πάνω από 500 συναυλίες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, δίνοντας την εικόνα της τότε Ελλάδας.

Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επιστρέφει στην Ελλάδα και τραγουδά σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα.

Τη δεκαετία του 1980 ο Αντώνης Καλογιάννης στράφηκε προς το ερωτικό τραγούδι και έγινε ο καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της τάσης.  Με τα χρυσά (50.000 πωλήσεις) «Σημερινά», του Σπύρου Παπαβασιλείου και του Λάκη Τεάζη, ο Καλογιάννης άνοιξε την πιο εμπορική δεκαετία της καριέρας του και με ένα τραγούδι -μεγάλη επιτυχία, το «Όμορφή μου Κατερίνα».