Αντρέ Λεόν Τάλεϊ

Η σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φιούρστενμπεργκ (Diane von Furstenberg) μίλησε στο PEOPLE για τη σχεδόν 50ετή φιλία της με τον θρυλικό δημοσιογράφο της μόδας και πρώην διευθυντή δημιουργικού της αμερικανικής «Vogue» Αντρέ Λεόν Τάλεϊ (André Leon Talley), ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο νοσοκομείο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης.

ad

Η σχεδιάστρια αναφέρθηκε σε μια από τις πιο «μαγικές» στιγμές που μοιράστηκαν μαζί, στην ιστορική ορκωμοσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) το 2009. «Όταν εξελέγη ο Ομπάμα κάλεσα τον Αντρέ να έρθει μαζί μου στην ορκωμοσία. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για όλους, ιδιαιτέρως για εκείνον. Μια μαγική, μαγική στιγμή», λέει, προσθέτοντας ότι «δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο διάσημος» ήταν μέχρι τη στιγμή που περπάτησαν μαζί στους δρόμους της Ουάσινγκτον.

«Ο κόσμος τον ΑΓΑΠΗΣΕ. Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο αστέρι», συνεχίζει προσθέτοντας ότι ο Τάλεϊ ήταν «πάντα στον παλμό της εποχής», δουλεύοντας με θρυλικούς καλλιτέχνες, όπως ο Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol), η εκδότρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour) και η θρυλική Νταϊάνα Βρίλαντ (Diana Vreeland) – η οποία, όπως λέει η Νταϊάν φον Φιούρστενμπεργκ, την θεωρούσε, μετά από την γιαγιά του Bennie Davis η οποία τον μεγάλωσε, μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή του. Δίπλα της έμαθε την μόδα και την ζωή.

Ad