Κρούσματα σήμερα

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τελικά ήρθε ξανά στη ζωή μας ως αποτέλεσμα της εκτόξευσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα οποία τις τελευταίες ημέρες πραγματικά προκαλούν τεράστια ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε την απότομη αύξηση των κρουσμάτων λέγοντας πως αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων και για το λόγο ότι πλέον έχουν αυξηθεί τα τεστ που διεξάγονται καθημερινά. Μάλιστα, για παράδειγμα δήλωσε πως μόλις χθες έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα ισχύσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 12:30 έως τις 05:00 το πρωί και θα αφορά εκείνες τις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Κοινώς αυτές οι περιοχές είναι εκείνες που έχουν βαθμό επικινδυνότητας 3 και 4 και σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι βραδινές μετακινήσεις και άρα οι μεταμεσονύχτιες συναθροίσεις που είναι άλλωστε και η νέα μόδα των νέων με τις πλατείες να ασφυκτιούν καθημερινά.

Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά τη χρήση μάσκας. Η μάσκα πλέον γίνεται υποχρεωτική παντού και σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτό σημαίνει πως εάν θέλει κάποιος να πάει σε εστιατόριο για φαγητό θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του και να τη βγάλει μόλις κάτσει στο τραπέζι και μόνο τότε. Βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός δήλωσε πως καταλαβαίνει την ορμή των νέων για διασκέδαση, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει αυτή την ορμή να τη διοχετεύσουν στην προσπάθειά τους να μην μεταδοθεί ο ιός περαιτέρω και να μείνει σε κανονικά επίπεδα.

Το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί μετά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε ποιές περιοχές τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν εκτοξευτεί και βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συναγερμού.